Ураганът Дориан връхлетя Бахамските острови с ветрове от 285 километра

...
Ураганът Дориан връхлетя Бахамските острови с ветрове от 285 километра
Коментари Харесай

„Дориан“ връхлетя Бахамите с 285 км/ч, евакуират 830 000 души в Южна Каролина

Ураганът " Дориан " връхлетя Бахамските острови с ветрове от 285 километра в час, съобщи Би Би Си с позоваване на Националния център за наблюдаване на ураганите.

Силата на " Дориан " към този момент се прави оценка с най-високата - пета степен, по скалата на Сафир-Симпсън. Синоптиците предвиждат, че височината на вълните ще доближи 7 метра.

Стихията доближи островите Абако към 11:00 ч. локално време. Те са ситуирани в северната част на Бахамските острови.

Заради приближаването на " Дориан " в щата Южна Каролина се възнамерява евакуация на популацията от крайбрежието. Заповедта за евакуация влиза в действие от през днешния ден. Тя ще засегне 830 хиляди души. От 3 септември ще бъдат затворени всички учебни заведения и държавни институции. Очаква се ураганът да доближи щата не по-рано от сряда.

Припомняме, през миналата седмица губернаторът на щата Флорида Рон Десантис объяви изключително състояние поради приближаването на " Дориан ". Извънредно състояние беше оповестено и в Северна Каролина.

Американската галактическа организация NASA разгласява видео, на което ураганът е сниман от Международната галактическа станция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР