Ураганът Делта отново се засили, достигайки втора категория по петстепенната

...
Ураганът Делта отново се засили, достигайки втора категория по петстепенната
Коментари Харесай

Ураганът Делта отново се засили, преминавайки над Мексиканския залив

Ураганът Делта още веднъж се ускори, достигайки второкласен по петстепенната канара на Сафир-Симпсън, до момента в който преминаваше на Мексиканския залив, заяви Националният център на Съединени американски щати за ураганите, представен от Ройтерс. Възможно е той да се трансформира в мощен вихър през днешния ден или на следващия ден.

Делта се намира на към 780 км от Луизиана с оптималната скорост на съпътстващите ветрове от 155 км/ч. Очаква се бурята да премине над централната част на Мексиканския залив по-късно през днешния ден и да навлезе над Съединените щати на следващия ден.

Националният център на Съединени американски щати за ураганите предизвести, че е допустимо стихията да аргументи наводнения в някои региони по американското крайбрежие на Мексиканския залив.

Губернаторът на щата Луизиана Джон Едуардс изрази терзания, че Делта може да се насочи на запад, засягайки зони, които към този момент пострадаха тежко при прекосяването на урагана Лаура в края на август.

Според Едуардс, който е разговарял по телефона с Доналд Тръмп, американският президент му е заречен да извърши неговата молба да разгласи Луизиана за зона на естествено злополучие.

Делта ще стане десетата тропическа стихия, навлязла над Съединени американски щати тази година, подобрявайки връх, датиращ още от 1916 година, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР