Упрекват книгите му във фактическа недостоверност, а него самия –

...
Упрекват книгите му във фактическа недостоверност, а него самия –
Коментари Харесай

19 откровения на Карлос Кастанеда

Упрекват книгите му във фактическа неистинност, а него самия – в опошляване на личните му идеали. И въпреки всичко, написаното от него си остава превъзходен израз на същността на духовното търсене. Ето 10 цитата, принадлежащи на Карлос Кастанеда, които най-добре потвърждават това:

1. Безполезно е да губиш целия си живот в един единствен път, изключително в случай че той няма сърце. За мен има единствено пътешестване по пътища, които имат сърце.

2. Знаем, че нищо не може да кали духа на воина по този начин, както предизвикването да си има работа с не­възможни хора, имащи власт.

3. Не обяснявай прекомерно доста. Във всяко пояснение се крие опрощение за лични дефекти и вярата, че тези, които те слушат, ще бъдат положителни и ще ти простят.

4. За да извлече оптимално всичко от живота, човек би трябвало да умее да се трансформира. За страдание, това е доста мъчно и измененията стават доста постепенно. На мнозина им лишава години. Но най-трудното е да пожелаеш същински да се промениш.

5. Всички ние обичаме или ненавиждаме тези, които в някаква степен са отражение на самите нас.

6. Никога и на никого не се дразня. Нито един човек не би могъл да направи каквото и да е, заслужаващо такава реакция от моя страна. Сърдиш се на хората, когато чувстваш, че постъпките им са значими. Отдавна не усещам нищо сходно.

7. Винаги си задължен да помниш, че пътят е единствено път. Ако сърцето ти споделя, че не би трябвало да вървиш по него, то не трябва да се задържаш там при никакви условия.

8. За да осъзнаеш действителността, която е типична за различен, първо би трябвало да се освободиш от личната си действителност.

9. Постъпвай като в сън. Действай самоуверено и не търси оправдания.

10. Главното затруднение за множеството хора е вътрешният разговор. Това е ключът към всичко. Когато човек се научи да му затваря устата, всичко става допустимо. И най-невероятното е постижимо.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР