Управляващото мнозинство в СОС манипулира гражданите на София по отношение

...
Управляващото мнозинство в СОС манипулира гражданите на София по отношение
Коментари Харесай

Калоян Паргов: На ЕС ли да вярваме за чистотата на въздуха или на ГЕРБ в Столична община?

Управляващото болшинство в СОС манипулира жителите на София във връзка с казуса със мощно повишеното равнище на фини прахови частици в града, безапелационен е ръководителят на групата на Българска социалистическа партия ”Лява България ”.
На Европейския съюз ли да имаме вяра за чистотата на въздуха или на ГЕРБ в Столична община. Това попита ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС и на столичинте социалисти Калоян Паргов, откакто стана ясно, че има сериозна заплаха на България да бъдат наложени наказания от Европейския съюз, защото към момента не е изпълнила напълно решението на Съда на Европейски Съюз от 5-и април 2017 година Тогава същият този Съд откри, че България е нарушила отговорностите си по директивата за качеството на въздуха и не съблюдава условията за пределно допустимите концентрации на фини прахови частици.

" Това решение на Съда на Европейски Съюз през 2017-а изненада ръководещите от ГЕРБ в София, които до този миг настойчиво отказваха да признаят, че има проблем, напомни Калоян Паргов. - После небрежно започнаха ограничения, започнаха да мерят чистотата на въздуха, откриха, че в действителност равнището на фини прахови частици е сензитивно над нормите и се наложи да преработват тактиката. Сега настояват, че въздухът в София към този момент е чист и построяването на апаратура за горене на модифицирани в RDF гориво боклуци няма да го замърсява в допълнение. Това е операция. Управляващите от ГЕРБ в София манипулират жителите. И доказателство за това е точно апелът на Европейската комисия към България да извърши напълно решението на Съда на Европейски Съюз от 5-и априв 2017 година, тъй като в противоположен случай ще бъдат

наложени наказания. При това състояние на кого да имаме вяра - на Европейски Съюз или на ГЕРБ в София? Очевидно, че ръководещото болшинство в столицата чете данните за чистотата на въздуха като Дявола - Евангелието ".

Според Калоян Паргов решението на СОС да отхвърли Доклада с предложение за осъществяване на референдум с три въпроса, свързани с построяването на апаратура за горене на RDF, не значи, че концепцията се е провалила дефинитивно.

" Сега следва регионалният шеф да удостовери или да отхвърли това решение, изясни той в Сутрешния блок на БНТ1. - Ако го удостовери, ще апелираме в Съда. Ако и Съдът не се произнесе в наша изгода, ще съберем подписи от жителите, с цел да върнем тематиката за разглеждане още веднъж в СОС ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София е безапелационен, че сходна апаратура за горене на RDF е нужна. " Спорът ни с ръководещите от ГЕРБ е за мястото на което, би трябвало да бъде построена тя - ние настояваме да е в местността " Садината ", където е издигнат заводът, а те желаят да е в Топлоелектрическа централа " София ". когато Столичният общински съвет взима решения за десетки години напред, какъвто е казусът, директната народна власт е доста значима. Когато беше гласуван първият отчет, той беше признат със напълно нежно болшинство. Това демонстрира, че липсва нужния консенсус по въпроса и е значимо да се допитаме до мнението на жителите. Не бива диалогът по тази тематика да бъде профанизиран, както се случи по време на сесията в четвъртък. Управляващите в Следствен отдел към окръжна прокуратура би трябвало да знаят, че няма нищо ужасно в това да питат хората ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР