Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова
Коментари Харесай

Управителят на МВФ иска повече регулация на криптовалутите

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард прикани за регулация на пазара на криптовалути на световно ниво. В противоположен случай, съгласно нея, този пазар щял да се криминализира, осведоми БГНЕС.
" Технологиите на регулация и надзорните технологии може да допринесат за изгонването на престъпните детайли от света на криптовалутата ", написа Лагард в блога си на уеб страницата на МВФ.
Тя прибавя, че Комисията по скъпи бумаги и тържища в Съединени американски щати и регулаторите в други страни по света ползват същите закони към някои първоначални предлагания на криптовалути, както и към предлагането на елементарни скъпи бумаги. " Това оказва помощ да се увеличи степента на бистрота и да се предупредят купувачите за евентуалните опасности ", счита Лагард.
Но доколкото криптоактивите не признават границите, системата за регулирането им също би трябвало да бъде световна, написа Лагард.
Тя прибавя, че интернационалното съдействие в тази област към този момент води до положителни промени. Например през юли 2017 година в границите на интернационална интервенция под управлението на Съединени американски щати е затворен най-големият незаконен онлайн пазар AlphaBay. За две години през AlphaBay по целия свят се продаваха опиати, хакерски принадлежности, оръжие и токсични химикали. През уеб страницата минаха над 1 милиард $ в криптовалута.
Безусловно прането на пари и финансирането на тероризма е единствено един от аспектите на опасността. Друг аспект е финансовата непоклатимост. Бързият растеж на криптоактивите, изключителната колебливост на цените и неопределените връзки с обичайния финансов свят елементарно могат да основат нови уязвимости, счита Лагард.
За сметка на взаимната работа и като използваме технологиите за богатството на обществото ние можем да развиваме капацитета на криптоактивите, като по едно и също време ги осигуряваме против опцията те да станат леговище за противозаконна активност или източник на финансова накърнимост, обобщава директорката на МВФ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР