Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева даде

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева даде
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Глобалната инфлация може да е близо до своята връхна точка

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева даде изявление пред " Блумбърг ". Тя ще вземе присъединяване в 27-aта конференция на Организацията на обединените народи за изменението на климата, почнала през вчерашния ден в Египет.

" Глобалната инфлация може да е покрай своята връхна точка. Все отново може да се окаже мъчно тя да се сведе до целевите нива към 2 на 100. Това, което тласка нагоре инфлацията е освен нарушеното търсене и предложение, само че също по този начин и изменящата се среда, в резултат на осъзнаването, че към този момент не можем да взимаме решенията си въз основата на възможните разноски, споделя още Георгиева, като е обяснила, че в случай че желаеме да реализираме диверсификация на веригите за доставка, това неизбежно ще тласне нагоре цените. Виждаме, че централните банки са обединени в битката си против инфлацията, и са я приели като собствен главен приоритет. Борбата на централните банки с инфлацията и диверсификацията на доставките, процеси които протичат редом, ще смъкнат цените до равнищата, на които би трябвало да бъдат ", добавя Георгиева.

Тя е предизвести, че в случай че не успеем в битката си против инфлацията, то " тогава основата за напредък, която е ценовата непоклатимост, ще бъде нарушена ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР