Управляващите въртят далавери с хазартния бизнес. Ощетяват бюджета с милиони!

...
Управляващите въртят далавери с хазартния бизнес. Ощетяват бюджета с милиони!
Коментари Харесай

ИТН: Управляващите въртят далавери с хазартния бизнес. Ощетяват бюджета с милиони!

Управляващите въртят далавери с хазартния бизнес. Ощетяват бюджета с милиони! Така от партия „ ИТН “ упрекнаха ръководещото болшинство, че лобира в интерес на хазартния бизнес. И по този метод бюджетът е ощетен с милиони от невнесени доходи.

В декларация от парламентарната естрада депутатът Гроздан Караджов съобщи, че това е резултат от промени в Закона за хазарта.

Направени в преходните и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет.

Според него, макар уверенията на ръководещите, че таксите за хазартна активност се подвигат, на процедура се случва тъкмо противоположното. Тъй като се свива базата, върху която се постановат тези увеличени такси.

„ Ако до Нова година с 15 % се е облагала сумата от всички направени залози, в този момент към този момент се постанова 20 % налог. Но единствено върху разликата сред залозите и, представете си, изплатените облаги! Предвидените от финансовия министър Асен Василев в Бюджета доходи са единствено 200 милиона. А не над един милиард, както беше преди този момент “.

Управляващите въртят далавери с хазартния бизнес

Депутатите включиха още една точка в дневния си ред – второ гласоподаване на промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Парламентарният надзор ще стартира едвам откакто мине разискването и на този законопроект.

Източник – БНР

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР