Управляващите в Столична община трябва да си понесат отговорността за

...
Управляващите в Столична община трябва да си понесат отговорността за
Коментари Харесай

Иван Таков: Управляващите в СО да не се оправдават, а да си понесат отговорността за състоянието на "Топлофикация"

Управляващите в Столична община би трябвало да си понесат отговорността за положението на " Топлофикация София ", вместо да се оправдават. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Той направи коментара във връзка разискването на два отчета, свързани с бъдещето на най-голямото общинско сдружение на днешната постоянна сесия на СОС. Първият от тях беше обвързван с одобряване на бизнес проект на " Топлофикация София " ЕАД за 2022 година, който общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия не поддържаха. Въпреки това отчетът беше признат с 31 гласа.

" За това толкоз тежко положение на общинското сдружение ръководещите в Столична община може да се пробват да трансферират виновността на Петър Димитров, на слънчевите изригвания, на черните гарги, на който изискат. Но това няма значение, тъй като даже и за тях е ясно каква е повода, разяснява Иван Таков. - Къде е отговорността на управлявалите " Топлофикация София " през годините? А за това, че 93 милиона на столичани потънаха кой е отговорен? За тези 93 милиона имам запитване още от 2015-та година, на което към момента очаквам отговор. Това е години наред безгрижие! ".

Иван Таков напомни, че от 2013-та до момента са образувани доста работни групи за да бъде открито решение на проблемите в " Топлофикация София ". " И до къде стигнахме?! До на никое място, разяснява още той. - Чуваме единствено едно и също изречение - " Топлофикация София " е част от енергийната система и сигурност на страната. Очевидно то дава самочувствие и успокоение на ръководещите, че без значение какъв брой зле е ръководено сдружението и какъв брой Следствен отдел към окръжна прокуратура нехае за него, то ще продължава да работи. Крайно време е обаче ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура да се вземат в ръце и най-малко един път да довършат нещата до край ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР