Управляващите в Китай смятат напълно да забранят майнинга на криптовалути

...
Управляващите в Китай смятат напълно да забранят майнинга на криптовалути
Коментари Харесай

Китай смята да забрани напълно майнинга на криптовалути от 2021 г.


Управляващите в Китай считат изцяло да забранят майнинга на криптовалути в страната през 2021 година Това оповестява във вторник централната телевизия на Китай представена от интернационалните организации.

По данни на малкия екран, Държавната комисия за развиване и промяна на Китайската Народна Република и разгласила обновената версия на „ Списък на контролиране на структурата на производството “, съдържащ типовете действия, които ще се насърчават или не разрешават от държавното управление, а също по този начин тези от тях, от които страната би трябвало да се отърве в бъдеще. В документа от 130 страници измежду дейностите, подлежащи на преустановяване се показва „ майнинга на виртуални валути (производство на биткойни и други виртуални валути) “. Според законодателните правила, това значи и възбрана на бизнеса за вложения в такива действия. „ Крайният период за преустановяване на тези действия е 1 януари 2021 година “, се споделя в цитирания от организациите документ.

През 2017 година Народната банка на Китай забрани ICO (Initial Coin Offering – форма на привличане на вложения посредством стартирането и продажба на вложители на нови криптовалути и токени), а също по този начин и реализиране на търговски интервенции с биткойни и други криптовалути. Оттогава в страната са затворени 88 тържища на криптовалута и са спрени 85 ICO.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР