Управляващите в Букурещ социалдемократи предложиха две имена - на мъж

...
Управляващите в Букурещ социалдемократи предложиха две имена - на мъж
Коментари Харесай

Румъния предложи две нови имена за еврокомисар

Управляващите в Букурещ социалдемократи предложиха две имена - на мъж и жена - на мястото на отхвърлената от правната комисия на Европейския парламент в понеделник Рована Плумб.

Това са зам.-министърът на външните работи Мелания-Габбриела Чиот и евродепутата Дан Ника, оповестиха източници от партията, представени от телевизия Digi24. Според дипломатически източник на медиата настояването за мъж и жена е пристигнало от Брюксел.

Биографията на Ника в Европейския парламент демонстрира, че с едно спиране той е бил общо 6 години (2000-2004 и 2012-2014) министър на известията в Румъния, а в това време за към година (2008-2009) е бил вицепремиер и е отговарял за министерството на администрацията и вътрешните работи.

През октомври 2009 година държавното управление на демократ-либерала Емил Бок бе свалено с избор на съмнение, импортиран от Националлиберлната партия и Демократичния съюз на унгарците седмица откакто социалдемократите (бившите комунисти) излязоха от ръководството поради уволняването техния вътрешен министър Дан Ника. От евроизборите през 2014 година насам той е евродепутат.

Чиот е с пост държавен секретар във външното министерство по европейските въпроси и е назначена на него през септември 2017 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР