Управляващите трябва да решат каква да бъде ясната и категорична

...
Управляващите трябва да решат каква да бъде ясната и категорична
Коментари Харесай

Ген. Попов: България да не се снишава, властта ще носи историческа отговорност

Управляващите би трябвало да решат каква да бъде ясната и безапелационна позиция на България. Те са поели отговорности да бъдат отпред на страната. Трябва да им е ясно, че те ще носят историческата отговорност за решението си. За страдание, се направи едно съществено снишаване, което не е печелившо.

Това съобщи военачалник Константин Попов, шеф на защитата /2016-2017/, ръководител на Комисията по защита /2017-2021 г./. Неговият коментар е по отношение на нахлуването на Русия в Украйна и каква би трябвало да бъде българската позиция в този миг.

„ Първо, българската страна би трябвало ясно и изрично да вземе решение от коя страна на барикадата ще бъде. Второ, тя би трябвало да го разгласи. Трето, в дълготраен проект да се приготви за едни бъдещи рецесии от всевъзможен темперамент, в това число боен “, сподели Попов и добави, че сега няма непосредствена военна опасност за територията на България.

„ Стратегическите цели на Русия в тази война бяха оповестени ясно от президента Владимир Путин. Близката цел е самостоятелност на Донецка и Луганска област, освен на територията, която е в ръцете на съветските сепаратисти. Стратегическата огромна цел е промяна на държавното управление в Киев и инсталиране на власт, което е близо до вижданията на Кремъл “, съобщи ген. Попов.

Той счита, че Москва елементарно ще реализира тези свои цели поради голямата мощност на Русия.

„ Въпрос на време е Русия да премине към идващия стадий. Руският президент Путин се отличава с изключителна увереност, той в никакъв случай не дава обратно, може да изчака и да даде встрани, само че той си преследва задачите със сериозна увереност “, акцентира ген. Попов.

Според него дейностите на Русия в Украйна са завършек на съществуващата сега интернационална система.

„ Минските съглашения отидоха в кошчето за отпадък, под въпрос са държавните граници на страните, взаимоотношенията, методите на решаването на спорове и на противоречивите въпроси. Всичко това към този момент не съществува като цялостна система. Организация на обединените нации е блокирано и не може да вземе решения “, съобщи ген. Попов.

Той не изключва „ рухването на нова Желязна завеса “ и една нова Студена война. „ Дано сне се стига до там “, прикани пред БГНЕС ген. Попов. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР