Управляващите се събраха да решават бъдещето на правителствотоКоалиционният съвет на

...
Управляващите се събраха да решават бъдещето на правителствотоКоалиционният съвет на
Коментари Харесай

Управляващите се събраха да решават бъдещето на правителството

Управляващите се събраха да вземат решение бъдещето на държавното управление
Коалиционният съвет на ръководещата коалиция се събра при премиера Бойко Борисов в постройката на Министерски съвет, с цел да обсъдят измененията в държавното управление след оставките на тримата министри – Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тримата министри – надлежно на Министерство на вътрешните работи, превоза и на Министерство на регионалното развитие подадоха оставка поради трагичната злополука на 25 август край Своге, при която починаха 17 души.

Симеонов съобщи по-рано през днешния ден, че НФСБ ще гласоподава срещу оставките на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. От НФСБ упрекват ГЕРБ, че оставките на тримата министри по-скоро могат да се дефинират като уволняване, осъществено без координиране с съдружните сътрудници и без претекстове.

„ Преди да станат ясни резултатите от следствието на трагичната злополука край Своге, фрагменти, изграждани с години, се жертват с лека ръка поради криворазбрано поддържане на политически рейтинг. Това е следващ случай, в който министър председателят Борисов работи като едноличен властник в прорез с контрактуваното съдружно съглашение и в нарушаване на естествените колегиални връзки “, акцентира Симеонов.

Според него стабилността на съдружното ръководство е застрашена от непрекъснатите офанзиви против НФСБ в парламентарната група от страна на сътрудниците в „ Обединени патриоти “. „ Провежда се и масирана медийна акция за очерняне и оклеветяване на НФСБ, каквато не организира даже и главният ни политически конкурент – Движение за права и свободи “, счита Симеонов.

„ Извършват се политически назначения и уволнения зад тила на НФСБ, липсва естествен работен разговор в дребната и огромната обединения “, добави още той.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов разяснява, че виновност за настоящето напрежение имат всички участници в обединението. Във Facebook той написа, че "Ние, патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, постоянно сме се опитвали да покажем какъв брой потребна може да е градивната работа и имаме вяра, че съчетана с силата на партиите от „ Обединени патриоти “, тя може да носи действителни изгоди за България и българите. “ Той изброява в седем точки, които, съгласно него, би трябвало да се сучат. Като първа дефинира, че за Вътрешна македонска революционна организация запазването на обединението „ Обединени патриоти “ е фундаментално значимо. За пръв път национално мислещите хора имат своето единно посланичество и то изведе концепциите на патриотизма на качествено ново равнище. Всички ясно би трябвало да осъзнаем отговорностите пред нашите гласоподаватели за осъществяване на управническата стратегия. Каракачанов показва, че изрично е за възобновяване на разговора без слагане на предварителни условия. Вина за настоящето напрежение имат всички участници в обединението и всеки би трябвало да осъзнае своята, а не да акцентира непознатата, акцентира Каракачанов. Никой няма права на наставник в „ Обединени патриоти “. Изход има, в случай че има воля за полагане на старания и загърбване персоналния и партийния нарцисизъм, показва Каракачанов и прибавя, че Съветът на обединението би трябвало да се събере допустимо най-скоро и да утвърди базисните политики на обединението през идващия политически сезон. Според мен, налага се приемането на Етични правила като част от съдружното ни съглашение, а всяка от партиите в „ Обединени патриоти “ би трябвало еднопосочно да съобщи още в идващите дни желае, или не, за в бъдеще да взе участие в обединението при осъществяване на избори.

На влизане в Министерски съвет преди съвета на обединението Волен Сидеров изрично съобщи, че Валери Симеонов би трябвало да се отдръпна. Мисля, че след всички пакости, които направи, би трябвало да си върви. Не може да си вицепремиер и да кажеш министър председателят е безспорен деспот. Не виждам по какъв начин става. Като мисли по този начин, да си подаде оставката, сподели водачът на Атака.

Ще намерим човек, който да счита, че вицепремиерството е да си старшина на рота. Има такива хора. Разбира се със събеседване с съдружния сътрудник – ГЕРБ, сподели Сидеров. Той счита, че оставката на Симеонов ще облекчи обстановката и ще даде опция да се работи умерено. На негово ще пристигна различен родолюбец. Като цяло Сидеров поддържа оставката на тримата министри – Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков.

Междувременно президентът направи послание към нацията, в което съобщи, че скалъпени интриги засенчват в медиите фундаменталните проблеми на обществото: несправедливостта, бедността, демографската рецесия и беззаконието. Страната се нуждае от хрумвания, а се дави в кавги. Оставките към този момент не са решение, а бягство от действителна отговорност. Проблемът в страната не е личен, а систематичен. Авторитаризмът не е бъдещето на България. Нов избирателен цикъл в директно бъдеще няма да отвори нова вероятност, сподели той. Президентът се обърна към народа с заричане, че ще търси разговор и разгласи: „ Като президент, ще вложа своите сили в отстояването на българската народна власт. В разговор и съдействие с вас ще работя за извеждането на страната на нова вероятност за развиване “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР