Управляващите от ГЕРБ вероятно ще получат най-много гласове в следващия

...
Управляващите от ГЕРБ вероятно ще получат най-много гласове в следващия
Коментари Харесай

ГЕРБ води при политическите партии, Слави Трифонов – сред лидерите

Управляващите от ГЕРБ евентуално ще получат най-вече гласове в идващия парламент. Политическият водач с най-вече доверие обаче не е министър председателят Бойко Борисов, а шоуменът Слави Трифонов. Това сочат следващите соцоилогически изследвания, извършени няколко седмици преди изборите на 4 април.

Трифонов, който е водач на групировката " ИТН ", събира доверие от 32%, сочат данните на " Маркет линкс ", заяви бТВ, по чиято поръчка е извършено изследването. То е направено в интервала 17-24 февруари.

Според данните министър-председателят и Мая Манолова заемат втората позиция като и двамата имат доверие от 25%. След тях се подреждат военният министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов (20%), съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов (15%) и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ (9%).

Първа измежду политически сили остава ГЕРБ, което ще се яви на изборите в коалиция със Съюз на демократичните сили. Подкрепа за тях са декларирали малко над 24,5% от участниците в прочуването. Българска социалистическа партия е на второ място с 18,9%. За " ИТН " биха дали своят вот 13%. Движение за права и свободи получава 8,5%, " Демократична България " – 7,6%, а обединението на Мая Манолово " Изправи се! Мутри вън! " – 3,9%. Най-малко поддръжка се регистрира за Вътрешна македонска революционна организация – 2,7%.

Според данните на организация " Тренд " ГЕРБ води с 4,8% пред Българска социалистическа партия и събира 28,9%. Това изследване е по поръчка на " 24 часа " и в интервала 12-19 февруари. Според него Българска социалистическа партия има 24,1% поддръжка като се регистрира спад по отношение на януари. На трето място е партията на Слави Трифонов с съвсем 13% поддръжка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР