Управляващите от ГЕРБ отхвърлиха предложените от лидера на БСП Корнелия

...
Управляващите от ГЕРБ отхвърлиха предложените от лидера на БСП Корнелия
Коментари Харесай

ГЕРБ отхвърли идеята да се ограничи харченето на излишъка от бюджета

Управляващите от ГЕРБ отхвърлиха препоръчаните от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова промени в Закона за обществените финанси.
В него социалистите упорстваха държавното управление да може да харчи 1% от остатъка с разпореждане на Министерския съвет, а всичко останало да става с актуализация на бюджета от Народното събрание.
Българска социалистическа партия разкри при внасянето му, че задачата е да не може министър председателят Бойко Борисов да харчи еднолично остатъка в бюджета.
Държавният глава Румен Радев прикани остатъкът в бюджета да се харчи през Народното събрание, а не от държавното управление.
" Законопроектът на Българска социалистическа партия за обществените финанси не се вписва в логиката и философията на закона "
Така обоснова отхвърлянето националният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова.
По думите й тези промени биха довели до вътрешна несъгласуваност и биха основали неизясненост при използването на закона.
" Предлаганите промени не са съобразени с претекстовете на едно решение на Конституционния съд по отношение на нуждата от координиране на параметрите на държавния бюджет ", изясни Ангелова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР