Управляващите имат нужните инструменти за отстраняването на главния прокурор. Това

...
Управляващите имат нужните инструменти за отстраняването на главния прокурор. Това
Коментари Харесай

Хаджигенов: Най-големият грях на Цацаров е Иван Гешев

Управляващите имат нужните принадлежности за отстраняването на основния прокурор. Това сподели в ефира на „ Събуди се” юрист Николай Хаджигенов. По думите му това би трябвало да стане посредством отстраняваме сегашния състав на Висш съдебен съвет.

„ Не би трябвало да се чака приключване на мандата, а да бъдат отстранени още в този момент. Правосъдният министър няма пълномощията за събаряне на Гешев, само че играе значима роля. Той би трябвало да бъде моторът от страна на изпълнителната власт по този процес”, изясни той.

Декларацията на ръководещите от трибуната на Народно събрание с апел за оставката на основния прокурор няма да докара до нищо, счита още Хаджигенов. " Това беше безумно. Желанието не е задоволително. Трябва да осъзнаят какъв зложелател стои против тях и че войната не е приключила”, добави той.

Във връзка с отнемането на достъпа до класифицирана информация на ръководителя на КПКОНПО Сотир Цацаров Хаджигенов разяснява, че евентуално той е знаел за това авансово.

„ Възможно е да е бил осведомен авансово и да е решил да се избави с оставка. Има доста аргументи да му бъде лишен подобен достъп, една от тях е „ Цумгейт. Най-големият грях на Цацаров обаче е Иван Гешев”, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР