Управляващите до момента няколко пъти променяха Изборния кодекс и Венецианската

...
Управляващите до момента няколко пъти променяха Изборния кодекс и Венецианската
Коментари Харесай

Любомира Ганчева: Гласуването по пощата е екзотична идея

Управляващите досега няколко пъти променяха Изборния кодекс и Венецианската комисия ни отговори, че това не е съществено. В развитите демокрации Изборният кодекс се трансформира, само че той влиза в действие след няколко години. В България Изборният кодекс постоянно се е променял в последния миг.
Това съобщи в предаването   заместник-председателят на Политическа партия АБВ и енергиен специалист, Любомира Ганчева. Тя разяснява консултациите при президента Румен Радев по отношение на идните парламентарни избори. Ганчева уточни, че по този начин или другояче Изборният закон се трансформира, това в този момент може да стане в изгода да се улесни гласуването на българските жители.
Любомира Ганчева означи, че гласуването по пощата е екзотична концепция. " Ние изразихме и нашето терзание пред президента Радев. До момента няма никакъв разбор на следствията от такова гласоподаване. В същото време поддържаме с две ръце улеснени благоприятни условия за гласоподаване на българските жители зад граница. Нашето съответно предложение е Външно министерство преди всичко да изисква от посланиците в съответните страни да създадат един относителен разбор какво се чака да се случи през идващите месеци и те по какъв начин оферират в съответната страна и условия да се случат изборите ", разяснява още Ганчева. 
Какво ще бъдещето на газовата диверсификация на Балканите - целия диалог с Любомира Ганчева гледайте по-късно във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР