Управляващи и опозиция влязоха в сблъсък за парите за здраве,

...
Управляващи и опозиция влязоха в сблъсък за парите за здраве,
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция в сблъсък за парите за здраве

Управляващи и съпротива влязоха в конфликт за парите за здраве, заложени за следващата година. Исканията за повече пари и от страна на съсловните организации провокираха министъра на финансите Владислав Горанов да разгласи, че парите за здраве няма по какъв начин да стигат, до момента в който в системата се краде.

Депутатите от отрасловите комисии започнаха разглеждането на Бюджет 2018.

Въпреки че НЗОК за следващата година ще разполага с над 400 милиона лв. повече, парите са незадоволителни през погледа на опозицията.

Сериозен спор провокира решението да се забрани въвеждането на нови действия и медикаменти.

И до момента в който в Народното събрание се разисква бюджета, пред постройката пенсионери стачкуваха за почтени приходи. Те пристигнаха от цялата страна, с цел да изискат сред 350-400 лева за старините си.

Догодина в бюджета е заложено пенсиите да се усилят с под 4 на 100 от 1 юли.

Възрастните са безапелационни, че това е незадоволително и дадоха обещание да се върнат за митинг и идващия четвъртък.

Възрастните хора също са приоритет, единствено че ние, като общество, преди да преминем към осъвременяване на пенсиите, би трябвало да решим за сметка на какво би трябвало да го създадем, съобщи Менда Стоянова.

Депутатите от двете отраслови комисии утвърдиха Бюджет 2018 година, а финансовият министър Владислав Горанов го заключи по този начин – Съвършен бюджет няма – този е добър.

Премиерът ще каже името на новия здравен министър най-вероятно след 10 ноември. Това стана ясно от думите на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР