Управляващи и опозиция са на различно мнение за какво точно

...
Управляващи и опозиция са на различно мнение за какво точно
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ с различни обяснения заради кого Борисов се извинявал на Путин

Управляващи и съпротива са на друго мнение защо тъкмо към " Южен поток " се е извинил Борисов на съветския президент Владимир Путин, написа OFFnews.

" В Русия Бойко Борисов се опита да поправи личните си неточности от прекъсването на енергийните планове, само че съгласно нас не съумя ", съобщи пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и акцентира, че е очаквала доста повече конкретика от визитата. 

Тя обаче дефинира като добър знак срещуте на президента Румен Раде и на премиера в Москва. По думите й посредством тях са се размразили българо-руските връзки. Нинова добави, че се надява стартираният разговор сред България и Русия да продължи на всички политически, дипломатически и стопански нива, тъй като " е в полза на България ".

" Мисля, че господин Борисов отиде, с цел да обезпечи газ за хъб „ Балкан “, само че нищо сходно не е получил. Замразяването на „ Южен поток “ и на „ Белене “ явно ще коства доста за националния интерес, както виждаме от тези диалози. Нищо съответно по „ Южен поток “, „ Белене “, хъб „ Балкан “. Ще следим по какъв начин ще се развиват нещата, само че считаме, че би трябвало да продължат диалозите ",каза още Нинова.

От ГЕРБ обаче оповестиха, че Борисов се е извинил за непознати неточности. " Премиерът Бойко Борисов се извини за това, че „ Южен поток “ е изработен от социалистите, когато управляваха, по един много непрогледен метод, заобикаляйки европейските разпореждания ", сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него " Южено поток " е бил заложен неверно, а от него е лъхало " единствено корупционен механизъм и схеми ". " Времето ще покаже дали визитата на премиера Бойко Борисов в Русия е било сполучливо или не ", сподели още Цветанов. на той.

Движение за права и свободи пък настояха Борисов да иде в Народното събрание, с цел да запознае депутатите с резултатите от срещите му в Русия.

" Имаме откъслечна информация от медиите. Няма да вършим догатки, с цел да няма спекулации. България е парламентарна република. Би било добре изпълнителната власт да показа пред Народното събрание резултатите от такива срещи ", разяснява ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР