Управляващата в Швеция Социалдемократическа работническа партия (SDLS) обеща скоро да

...
Управляващата в Швеция Социалдемократическа работническа партия (SDLS) обеща скоро да
Коментари Харесай

Швеция решава за присъединяването към НАТО на 24 май

Управляващата в Швеция Социалдемократическа работническа партия (SDLS) даде обещание скоро да вземе решение по отношение на страната към НАТО. Ръководството на партията разгласи, че на 24 май ще организира специфична среща, на която представители на 26 партийни региона ще обсъдят позицията на партията, заяви „ Aftonbladet “.

Въпросът за присъединението на Швеция към НАТО беше издигнат след началото на войната в Украйна. В този подтекст партията счита, че предходната позиция на социалдемократите " Не на НАТО " е изгубила своята новост. Както се показва в известието за медиите на SDPS, оповестено в понеделник, " на 24 февруари 2022 година, има ясно изразени " преди " и " след ".

Гласът на социалдемократите ще бъде решителен за окончателното решение в Народното събрание и в този момент партията се пробва да сплоти всички свои членове към единна позиция. " Въпросът би трябвало да бъде прегледан с цялото належащо почитание. Все още има доста хора, които са били образувани от линията на някогашния министър-председател и бранител на неутралността Улоф Палме ", цитира вестникът неназован почитан източник.

На партийно равнище окончателната позиция ще бъде избрана от партийния съвет. Дискусиите по този въпрос на изключителното съвещание на Съвета ще изиграят решаваща роля. " Все още не е ясно дали ще бъде взето решение, само че е ясно, че залогът е огромен ", сподели източникът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР