Управляващата партия в Полша Право и справедливост може да замени

...
Управляващата партия в Полша Право и справедливост може да замени
Коментари Харесай

Управляващите в Полша се гласят да сменят премиера Шидло с финансовия министър

Управляващата партия в Полша " Право и правдивост " може да размени премиера Беата Шидло през идната седмица с финансовия министър Матеуш Моравецки като част от дълго чакания ремонт на държавното управление, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на четирима източници.

54-годишната Шидло, която е един от най-популярните политици в Полша и заема поста от 2 години, съобщи през ноември, че ще има промени в държавното управление, с което да се означи средата на управническия мандат.

" В началото на идната седмица най-вероятно ще има промени в държавното управление ", разкрил почитан източник от " Право и правдивост ", поискал да остане неизвестен. Той допълнил: " Всичко сочи, че Матеуш Моравецки ще стане новият министър-председател . "

Трима други източници от " Право и правдивост " и от държавното управление са удостоверили информацията, като държавен чиновник е показал, че " окончателното решение към момента не е взето ".

" Ройтерс " не са могли да се доберат до представителя на държавното управление за коментар по тематиката.

49-годишният Моравецки, който също по този начин е и вицепремиер, всеобщо е считан за " любимец " на Ярослав Качински, който е ръководител на " Право и правдивост " и най-влиятелният политик в Полша , до момента в който Шидло няма цялостното доверие на партийния шеф, настояват наблюдаващи.

След като се причисли към държавното управление на " Право и правдивост " Моравецки, който е някогашен банков основен изпълнителен шеф, даде обещание вложения в стопанската система в размер на милиарди евро .

Ала обществените вложения се намалиха и постепенно се възвръщат чак през тази година, като са към момента под упованията. Частните вложения са в застой , като фирмите се тормозят от данъчната тежест и изменящата се правна рамка като фактори, които ги попречват да засилят вложенията.

Премиерът и Моравецки се борят за надзор над най-големите държавни компании, като спорът стана обществено притежание по-рано тази година по време на процеса на избор на основен изпълнителен шеф на най-голямата застрахователна компания в Централна Европа - PZU.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР