Управляващата партия на Полша Право и справедливост е готова за

...
Управляващата партия на Полша Право и справедливост е готова за
Коментари Харесай

Управляващите в Полша искат еврокоалиция с крайнодесните от Италия и Испания

Управляващата партия на Полша " Право и правдивост " е подготвена за диалози за съставяне на европейски парламентарен алианс с италианската крайнодясна партия " Лига " и испанската " Вокс ".

Това съобщи министър председателят на Полша Матеуш Моравецки пред вестник " Полска таймс ", представен от " Ройтерс ".

Вицепремиерът на Италия Матео Салвини и водач на " Лига " се пробва да образува блок от антиимигрантски партии, само че напредъкът му е възпрепятстван поради разнообразни национални ползи.

" Ние сме гъвкави, само че изключваме съюз с всяка групировка, която би приела френския Национален фронт за член ", разгласи Моравецки, като има поради предходното име на крайнодясната партия " Национален общ брой " на Марин льо Пен.

" Готови сме да беседваме с партията на Салвини, с испанската партия " Вокс " и с други ", добави той.

Полската ръководеща партия и " Лига " имат разлики по какъв начин да се оправят с имиграцията, а също и за стопанската система. Също по този начин " Право и правдивост " е подозрителна за тесните връзки на Льо Пен и Салвини с Москва.

Много социологически изследвания демонстрират, че антиимигрантските партии ще затвърдят позициите си в Европа. " Национален общ брой " води във Франция, а " Лига " е лидер в Италия.

Някои социологически изследвания отреждат първо място на " Право и правдивост " на евровота в Полша в неделя. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР