Управляващата коалиция вече е разклатена, тя се пука по шевовете,

...
Управляващата коалиция вече е разклатена, тя се пука по шевовете,
Коментари Харесай

Даниел Митов: Коалицията се пука по шевовете и вярва на собствената си пропаганда

Управляващата коалиция към този момент е разтърсена, тя се пука по шевовете, а това се отразява на всичко в страната. Toва съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред bTV.

Покрай избора на нов шеф на Българска народна банка блокираха работата на Народното събрание, комисии не се събират, блокират си кворума, открои Митов.

Той уточни, че огромният проблем на обединението е, че има вяра в личната агитация. Дойдоха с революционен възторг, " напушили " се като министъра на културата, в едно опиянено положение, повтаряйки едни и същи нелепости, посочи Митов.

Митов не знае кой е изпратил застрашителен СМС на депутата от Има Такъв Народ и претендент за гуверньор на Българска народна банка Любомир Каримански, само че самият факт, че това се е случило е извънредно стеснителен.

Казусът с Българска народна банка дотам бил политизиран, че провокирал европейски отзив. Новият шеф на Българска народна банка би трябвало да има престиж и да не е политически зает.

По проблема за Северна Македония, Има Такъв Народ декларирали, че министър председателят Кирил Петков уверил ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, че ще бъде пусната РСМ да договаря с участие за Европейски Съюз през юни, изясни Митов.

Кой споделя истината в тази ситуация? Премиерът или Тошко Йорданов, запита вторият в ГЕРБ, който не знае на кого към този момент да има вяра. Всички сигнали вървят в посока, че министър председателят подмолно поема ангажимент. Понеже е българин неотдавна, министър председателят не схваща въпросът с РСМ и няма визия, до каква степен този проблем е надълбоко впит в познанията на всеки един българи, акцентира Митов.

Зам.-председателят на ГЕРБ разкритикува и работата на Министерство на вътрешните работи - престъпността и показните убийства почнали да надигат глава.

По отношение на взаимоотношенията с Русия и оповестяването на съветския дипломат Елеонора Митрофанова за личност нон грата, Митов съобщи, че едно оповестяване на съветския дипломат на личност нон грата не значи разкъсване на дипломатическите връзки с Русия, а значи " пратете различен дипломат ".

Той добави, че по-добро от държавното управление на ГЕРБ не се е случвало. Настоящето държавно управление не се оправя с нищо, сподели още Митов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР