Управляващата коалиция е пред най-сериозното си изпитание досега, съобщава NOVA.

...
Управляващата коалиция е пред най-сериозното си изпитание досега, съобщава NOVA.
Коментари Харесай

Коалиционен съвет преди гласуването за Украйна

Управляващата коалиция е пред най-сериозното си тестване до момента, оповестява NOVA. Тази вечер водачите на четирите обединения – „ Българска социалистическа партия за България”, „ Има подобен народ”. „ Демократична България” и „ Продължаваме промяната” разискаха в Министерски съвет позицията на България за изпращането на военна помощ за Украйна.

Коалицията ще устои, уверена е представителят на кабинета Лена Петкова. „ Не имам вяра да има разпад на коалицията”, изрично съобщи тя пред NOVA.

От Българска социалистическа партия обаче оповестиха предходната седмица, че в случай че си стигне до решение за военна помощ за Украйна на държавно равнище, социалистите ще изоставен обединението. Очаква се на следващия ден Народното събрание да реши може ли България да оказва помощ на Киев с оръжия.

Още преди да седне на масата с съдружните си сътрудници, министър председателят ги прикани - да запазят стабилността на ръководството.

„ Всички задания са тежки, само че това, което аз към този момент съм сигурен, че вместо да се фокусираме какъв брой са тежки и какъв брой са страшни и какъв брой всичко е рисково, ние би трябвало да вървим напред, да си следим целите и да си стигаме резултатите, които обещаваме”, посочи министър председателят Кирил Петков, който е излъчен от „ Продължаваме промяната”.

Подкрепа за даването на военна помощ за Украйна под формата на ремонт на бойна техника беше оповестена и от представителите на „ Има подобен народ” и „ Демократична България”.

След съвета на ръководещата коалиция не бяха дадени изказвания, тъй че не е ясно, дали четирите партии са постигнали някакъв компромис по повод военната помощ за Украйна.

Утре следва гласуването на импортираните в Народното събрание три оферти по тематиката, от „ Продължаваме промяната”, „ Демократична България” и ГЕРБ-СДС.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР