Управленските партньори от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са реална коалиция, макар

...
Управленските партньори от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са реална коалиция, макар
Коментари Харесай

Борисов: По-реална коалиция с ПП-ДБ няма как да бъдем, ДПС е част от нея

Управленските сътрудници от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са " действителна коалиция ", въпреки и да нямат съдружно съглашение, а Движение за права и свободи на процедура е част от нея.

Това изясни пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при началото на днешното пленарно съвещание.

" Тези динамични събития ние, некоалицията, което към този момент стартира да става смешно за хората, тъй като не дава отговор на истината. Ние по-реална коалиция няма по какъв начин да бъдем " - по този начин Борисов отговори на въпрос какво е станало с подписването на управническото съглашение сред първите две политически сили.

" Ние нямаме (хора във властта), само че се усещаме виновни, тъй като сме дали своят вот за това държавно управление, с цел да станат тези министри ", разяснява още Борисов.

А на въпрос дали и Движение за права и свободи са част от обединението, той отговори: " На процедура да ".

Лидерът на ГЕРБ изясни, че има по какъв начин Народното събрание да се намеси в разногласието сред изпълнителната власт и зърнопроизводителите, които започнаха митинги.

" Има и решения, има и доста бързи в действителност дейности, които да се създадат. Като се стартира от контрола на това, което влиза в България, в случай че би трябвало, да се назначат 100-200-300 и повече хора във фитосанитарния надзор. Учудвам се, че и министър председателят, и министърът не престават да не се срещат, да не го вземат решение въпроса и той да ескалира ", изясни Борисов. Но успокои, че митингите не са толкоз страшни, тъй като Орлов мост с месеци е бил затворен от протестиращи.

Той прикани за разговор и изясни, че в случай че бъде поискано от него, ГЕРБ може да се намеси в разногласието посредством Народното събрание.

" Със сигурност има и доза истина в това, което споделя и Денков. Въпросът е, че ние не гледаме на IT бранша или на който е различен бранш колите, единствено техните. И това прави усещане, това ги нервира ", разяснява някогашният министър председател, само че отхвърли да опълчва двата бранша и изясни, че IT секторът е мотора на българската стопанска система.

Въпреки рецензиите си против земеделския и икономическия министър, Борисов не отговори дали обмисля промяната им при ротацията на министър председателите през март.

Кой ще бъде претендента на ГЕРБ-СДС за кмет на София, към момента не е ясно. Борисов само изясни, че има неща, които сега са по-важни, както и че когато ГЕРБ реши, ще свика брифинг в централата си, на който да разгласи името.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР