Управлението за енергийна информация (EIA) към Министерството на енергетиката на

...
Управлението за енергийна информация (EIA) към Министерството на енергетиката на
Коментари Харесай

Средната цена на петрола за 2024-а и потреблението му в световен мащаб: Прогнозата на САЩ

Управлението за енергийна информация (EIA) към Министерството на енергетиката на Съединени американски щати намали прогнозата си за междинната цена на петрола вид Brent за 2024 година, демонстрират данните от новата прогноза на EIA.

Така, прогнозата за междинната цена на петрола Brent за 2024 г . беше понижена, въпреки и с малко - до 77,99 $ за барел, от предходната оценка за 78,07 $ за барел.

Освен това, междинната цена на петрола Brent за 2025 година в международен мащаб се предвижда от EIA на равнище от 79,48 $ за барел.
 Саудитска Арабия намалява цените на петрола
Най-големият експортьор на нефт в света намалява цените му

Защо се стигна до тази стъпка

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати увеличи прогнозата си за световното търсене на нефт за 2024 г . - със 120 хиляди барела дневно по отношение на предходната.

" Очакваме растежът на потреблението в международен мащаб на течни горива през идващите две години да бъде малко по-нисък от предходния, като потреблението се чака да нарасне с 1,4 милиона барела дневно (1,4%) през 2024 г, и с 1,2 милиона барела дневно (1,2%) през 2025 година

Макар че растежът на потреблението през 2024 година и 2025 година ще бъде по-малък от нарастването с 1,9 милиона барела дневно през 2023 година, той в забележителна степен подхожда на средногодишния растеж от 1,2% при международното ползване на течни горива за 20 години (от 2004 година до 2023 г.) ", се прецизира в документа на Управлението за енергийна информация (EIA) към Министерството на енергетиката на Съединени американски щати.
 Съединени американски щати усилиха добива на нефт, макар намаляването броя на сондажите
Съединени американски щати усилиха добива на нефт, макар намаляването броя на сондажите

Расте добивът на шистов нефт

Сега, съгласно приложените материали, потреблението на нефт в света през 2023 година се прави оценка на 101,07 милиона барела дневно, а за 2024 година прогнозата за потреблението е 102,46 милиона барела дневно.

Енергийното ведомство на Съединени американски щати изяснява намаляването на темпа на повишаване на потреблението на течното гориво в света, главно със забавянето на темпа на напредък на потреблението на нефт в Китай, което пък е обусловено от забавянето на растежа на стопанската система на страната и повишението на успеваемостта на автомобилния парк.

Обаче без значение от по-ниския ритъм на растеж на търсенето на нефт, международното ползване на течни горива ще доближи нов връх от над 103,5 милиона барела дневно през 2025 година, демонстрира още отчетът на EIA.
 ОПЕК+ се уголемява - причислява се Бразилия
ОПЕК+ се уголемява - причислява се 7-та по население страна в света

Новото попълнение към петролния картел е и от основателките на БРИКС
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР