Управлението на личните финанси с всичките им особености - приходи,

...
Управлението на личните финанси с всичките им особености - приходи,
Коментари Харесай

Личните финанси - 3 стъпки за успешно приключване на месеца

Управлението на персоналните финанси с всичките им особености - доходи, разноски, месечни вноски за бързи заеми, непредвидени заплащания - е тематика, за която е добре да се приказва оптимално постоянно.

Без значение какъв брой пари взимате, съгласно умеенето ви да управлявате финансите си може да приключвате месеца сполучливо, а може и да сте в непрестанна потребност от още пари.

С помощта на препоръките от ще очертаем ясно трите стъпки за сполучливо привършване на месеца.

Стъпка 1: Къде се намирате сега във финансов проект

Колко пари печелите? Колко пари харчите? Имате ли явен отговор на тези въпроси? Ако не, посветете идващия месец не на промени, а на разбор на харчовете ви. Записвайте усърдно всичко, което влиза и което излиза от вашата сметка.

Впишете първо приходите от заплата, наеми, възнаграждения или държавни заплащания. Започнете да вадите от тази сума парите за храна, сметките, парите за, ремонтите на колата.

В края на месеца към този момент ще имате ясна картина на финансовото ви положение и ще знаете кои са сферите, подобаващи за смяна.

Стъпка 2: Как да овладеете харчовете

Има два разновидността човек да промени финансовото си състояние - като стартира да печели повече или като стартира да харчи по-малко. По-високото възнаграждение е значим стадий, само че той не може да се реализира “от през днешния ден за на следващия ден ”. За сметка на това намаляването на разноските е изцяло във опциите на всеки от нас.

Ето от кое място може да намалите харчовете:

- Планирайте менюто си и се придържайте към него, като избягвате спонтанното пазаруване на чипсове, сокове и така нататък Те постоянно натежават най-вече на сметката в магазина

- Обединете заплащанията по разнообразни заеми и сведете до 1 месечно. Поинтересувайте се и за изискванията на бърз заем на месечни вноски, с цел да ви е по-лесно да следите датата на падежа

- Канете посетители у дома вместо да виждате на открито

- Спрете непотребните абонаменти, в случай че към този момент не ги ползвате - кабелна телевизия, висока сметка за телефон и интернет и така нататък

- Не бързайте да купувате нови облекла или аксесоари, преди да ревизирате дали не ви чака в дъното на някой долап забравена бяла риза или публична рокля.

Стъпка 3: Спестявайте и харчете на драго сърце мярка

Да знаеш по кое време да спестиш и по кое време да похарчиш парите си - това е огромното изкуството на финансовата самостоятелност. Повечето хора възприеха спестовността като минус, само че това е неправилно разбиране.

Колкото повече спестени пари имате, толкоз по-добре за вас и финансовото ви успокоение. Когато имате заделени пари настрани “за черни дни ” обаче, идва и изкушението да ги похарчите за нещо от дълго време мечтано.

Направете си услуга и не го правете. Дръжте спестяванията си за времето, в което няма да имате доходи. Докато работите и печелите пари, можете да се възползвате от бърз заем с месечни вноски, посредством които да сбъднете моментните си стремежи, вместо да нарушавате финансовия си застрахователен пояс.

И в умозаключение, подсещат от Easy Credit, парите са средство за реализиране на благоденствие, което обаче би трябвало да се ръководи ловко, с цел да не се трансформира в задължение.

Настоящата публикация не съдържа професионални препоръки и не взима поради характерни за Вас условия. При нужда от професионален съвет се обърнете към експерт. Настоящата публикация е показана от „ Изи Асет Мениджмънт “ АД, притежател на комерсиалната марка Изи Кредит, с рекламна цел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР