Управителят на здравната каса проф. Камен Плочев е приет в

...
Управителят на здравната каса проф. Камен Плочев е приет в
Коментари Харесай

Приеха Камен Плочев в болница

Управителят на здравната каса проф. Камен Плочев е признат в болница, научи Дарик. Информацията към момента не е доказана от лечебно заведение, само че тази седмица пред депутатите от парламентарната комисия по опазване на здравето проф. Плочев призна, че здравословното му положение внезапно се е влошило откакто получил персонална опасност да се отдръпна от поста си.

Управителят на касата не пожела да уточни кой е отправил опасността. Скандалите се зародиха откакто здравният министър Кирил Ананиев изиска оставката на Плочев, под предлог, че не го уведомил за свое предложение бюджетът на касата да се актуализира.

Впоследствие се оказа, че институцията дължи на непознати фондове над 270 млн. лева, а единствено за последната година над 300 души са алармирали за отказано или забавено лекуване в чужбина поради неизплатени задължения.

Юристи и политици алармираха, че някои от касите в чужбина са наели адвокатски адвокатски фирми у нас и се готвят да блокират сметката на здравната каса, в случай че дължимите им средства не бъдат изплатени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР