Управителят на Централната банка на Турция Хафизе Гайе Еркан обяви

...
Управителят на Централната банка на Турция Хафизе Гайе Еркан обяви
Коментари Харесай

Управителят на Централната банка на Турция Хафизе Гайе Еркан изненадващо подаде оставка

Управителят на Централната банка на Турция Хафизе Гайе Еркан разгласи изненадващо в петък, че ще се отдръпна от поста.

Еркан означи в обява в обществената медия " X ", че е взела решението вследствие на " огромна акция за ликвидиране на репутацията й ", предава БНР.

 

" За да предотвратя по-нататъшно засягане на моето семейство и моето почтено дете от този развой, аз желаех от нашия президент да бъда освободена от моя дълг, който извършвам с чест от първия си ден ", съобщи тя.

 

По-рано тази година Еркан, която пое ролята на началник на Турската централна банка през юни 2023 година, беше изправена пред обвинявания в непотизъм, когато опозиционният вестник Sozcu заяви, че Бусра Бозкурт, някогашна служителка на централната банка, твърди, че е била непозволено уволнена от бащата на Еркан, защото отказала да работи отвън работното време. Еркан отхвърли нейни родственици да са имали привилегии в банката.

 

Тя оглави Турската централна банка през юни 2023 година и стана първата жена на тази позиция. Еркан е приключила Принстънския университет в Съединени американски щати и е заемала управителни позиции в банките Goldman Sachs и First Republic.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР