Управителят на Гръцката централна банка Янис Стурнарас заяви, че емитирането

...
Управителят на Гръцката централна банка Янис Стурнарас заяви, че емитирането
Коментари Харесай

Фондът за възстановяване на ЕС е добър за Европейския банков съюз

Управителят на Гръцката централна банка Янис Стурнарас съобщи, че издаването на взаимен дълг, посредством който да се финансира фонда за възобновяване на Европейския съюз, е "нещо положително за банковия съюз ", заяви "Файненшъл таймс ".

"Сега водачите на Европейски Съюз реализираха съглашение за основаването на еврооблигации... Банковият съюз е продължение на това ", уточни Стурнарас пред финансовото издание, съобщи БНР.

Европейски специалисти разкриха има ли опасности за курса на лв. при влизането в еврозоната

Оли Рен, който е началник Финландската централна банка, също разяснява постигнатата преди дни договорка за оздравителен фонд на стойност 750 милиарда евро, като сподели, че проектът на Европейски Съюз за стартиране на пазара на огромен брой облигации би могъл "да сътвори условия за същински европейски безвреден актив “.

Той добави, че това "може да помогне да се проправи път към схемата за гарантиране на депозитите в еврозоната и към финансовата поддръжка за фонда за справяне с банковите проблеми ", макар за в този момент това наподобява единствено като дълготрайна опция.

Междувременно еврокомисарят Паоло Джентилони съобщи по-рано в петък, че първите заплащания на отпуснатите средства от фонда за възобновяване на Европейски Съюз се планува да стартират през втората половина на 2021 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР