Управителният Съвет на Синдиката на българските медицински специалисти изпрати свое

...
Управителният Съвет на Синдиката на българските медицински специалисти изпрати свое
Коментари Харесай

Синдикатът на българските медицински специалисти изпрати гневно писмо на Стойчо Кацаров

Управителният Съвет на Синдиката на българските медицински експерти изпрати свое мнение до министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и до Омбудсмана на Република България, Диана Ковачева.  Повод за реакцията е уволнението на основната здравна сестра на МБАЛ " Света София ". В писмото се споделя:

" Обръщаме се към Вас по отношение на НЕзаконното освобождение от служба на основната здравна сестра на държавната Белодробна болница МБАЛББ " Св. София " ЕАД, Веселина Ганчева.

Във връзка с това настояваме,

като принципал, да отмените Заповед N716/08.11.21г на изпълнителния шеф Любомир Пенев, защото:

1. Връчена е по време на болничен

2. БЕЗ да бъде разгласен конкурс за длъжността

3. БЕЗ да изиска мнение от ГИТ, защото има ТЕЛК

4. БЕЗ да изиска мнение от Синдиката на българските медицински експерти, като член на управлението на Синдиката

5. БЕЗ да и бъде препоръчано друго работно място в болничното заведение, макар сериозната потребност от експерти и макар десетките свободните работни места за медицински сестри в болничното заведение.

Настояваме също, за оставката на въпросния шеф, защото тези негови дейности са безусловно умишлени, само за да се освободи от индивида, който му нарушава 30 годишния комфорт.

Друг е въпросът, по какъв начин и по какъв метод се печелят състезанията, че да ръководи 30години???

Веселина Ганчева, като основна здравна сестра на болничното заведение, член на управлението на Синдиката на българските медицински експерти и Председател на Националната конфедерация на труда, постоянно е защитавала правата и ползите на сътрудниците работещи в болничното заведение.

За нарушаванията на закона от страна на работодателя, тя е алармирала неведнъж разнообразни институции, последното е неизплащане на над 200 часа за два месеца ексклузивен труд, което естествено не се хареса на шефа и той реши да се освободи от нея по бързата процедура.

УС на СБМС смята, че Вие, като принципал би трябвало да предприемете съответните дейности по отстраняването на шефа на МБАЛББ " Св София ", поради умишленото тъпчене, както на трудовите права на работещите в болничното заведение, по този начин и заради отстраняването на потвърден експерт поради неговата синдикална активност.

Този ПРОИЗВОЛ би трябвало да спре!!!

Няма да разясняваме моралната страна на проблема, а точно в разгара на четвърта Ковид вълна, по време на пандемия и липса на хиляди медицински сестри в системата, да се изпращат съзнателно фрагментите на трудовата борса.

Да се лишиш от индивида, който пръв влезе в Ковид отделението (още преди да се знае, че ще има заплащане), да оказва помощ на сътрудниците и остана там една година, а в действителност можеше да бъде единствено основна здравна сестра на болничното заведение и да не рискува здравето си?

Между другото, Веселина Ганчева е следващата здравна сестра, член на Синдиката на българските медицински експерти и водеща митингите през последните години, която е отстранена непозволено.

След Мая Илиева, Бойка Анастасова, Надежда Маргенова (Сливен), Елена Якшева ( Стара Загора), пристигна ред и на Веселина Ганчева.

А във Варна, УМБАЛ " Св Марина " изпълнителната директорка реши да лиши от в допълнение възнаграждение още веднъж две от медицинските сестри членове на СБМС, участнички в митингите. Тук към този момент имаме две извоювани каузи в Комисията за Защита от Дискриминацията.

Г-н Министър, това са все шефове назначени от Вашата институция и Вие, като принципал сте виновен за техните дейности!

Очакваме, да бъде потърсена отговорност от всеки един шеф разрешил си произвол, напън, тъпчене на човешки и трудови права, и българското законодателство!

Очакваме, възобновяване на Веселина Ганчева на работното и място, а точно основна здравна сестра на МБАЛББ " Св София " ЕАД!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР