Управителният съвет на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите Огнеборец

...
Управителният съвет на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите Огнеборец
Коментари Харесай

От Синдиката на пожарникарите и спасителите скочиха срещу Бюджет 2022

Управителният съвет на Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите " Огнеборец " показва своето неодобрение от параметрите в държавния бюджет на Република България за 2022 година, касаещи Министерството на вътрешните работи .

Един от главните проблеми е, че в същия не се планува нарастване на възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Това единствено по себе си води до забележителното им обедняване поради галопиращата инфлация през 2021 година и продължаващото ѝ повишаване през 2022 година За сметка на това пък са планувани 9 млн. лева - за карти за спорт за възстановяване на физическата подготовка на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

От синдиката не са удовлетворени,че в отчета към проектозакона за актуалната година е разчетено нарастване на средствата за заплати и хонорари единствено за личния състав на изборните длъжности, за заетите в системата на правосъдната власт и педагогическите експерти.

НСНС " Огнеборец " приветстват увеличените средства за прехрана с близо 92,41 млн. лева по отношение на 2021 година, само че отбелязва, че 210 млн. лева са извънредно незадоволителни. Според тях и плануваните 29,78 млн. лева от нужните близо 247 млн. лева за финансови разноски са меко казано смешна сума за поддръжка и главен ремонт на големия сграден фонд на Министерство на вътрешните работи

Управителният съвет на НСПС " Огнеборец " упорства за започване на договаряния с държавното управление за увеличение на средствата за личен състав за нарастване на възнагражденията с 20% в плана на бюджет за Министерство на вътрешните работи за 2022 година и предугаждане на спомагателен запас за финансови разноски.

В противоположен случай ще изразят правото си на неодобрение посредством регламентираните в закона способи.

Припомняме, че варненският клон на синдиката на пожарникарите в България разгласи че огнеборците са в протестна подготвеност заради готвените промени в Министерство на вътрешните работи и обособяването на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " като независима конструкция.
 Огнеборците са в протестна подготвеност против изваждането им от структурата на Министерство на вътрешните работи
Огнеборците са в протестна подготвеност против изваждането им от структурата на Министерство на вътрешните работи

Пожарникарите не желаят да бъдат обособени в обособена конструкция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР