Управителният съвет на Левски излезе с дълга декларация, в която

...
Управителният съвет на Левски излезе с дълга декларация, в която
Коментари Харесай

Левски поиска оставката на Сталев и трима съдии да не свирят мачове на отбора

Управителният съвет на Левски излезе с дълга декларация, в която насочва съществени обвинявания към Съдийската комисия и тима на Черно море, след вчерашната загуба от " моряците " за Купата на България.

На дуела на стадион " Тича " " сините " позволиха равнене на резултата в самия завършек на мача, след което изгубиха на дузпи и отпаднаха още на 1/8-финалите на шампионата, като имаха основателни искания за дузпа през първата част. В писмо до президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и спортния министър Красен Кралев те от клуба настояват, че против Левски има целенасочена офанзива, желаят незабавното премахване на шефа на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев и декларират, че не желаят повече Георги Кабаков, Станислав Тодоров и Ивайло Стоянов да управляват мачове на отбора. Обвинения има и към отбора на Черно море за неприятното положение на терена на " Тича " и грубата игра на домакините.

Целият текст на декларацията на УС на Левски:

" Ежегодно тимовете от професионалния футбол влагат десетки милиони левове в развиването на българския футбол. Футболният съюз продава телевизионните права от наше име за шест милиона на година. Ние сме един от тези тимове. Ръководствата на клубовете се стараят да работят в унисон със своите последователи, с рекламодатели, да показват непрекъснато футбола в положителна светлина, като в това време се борят за личното си оцеляване, в дословен смисъл. Същите тези клубове са натоварени с упованията да произведат футболистите, които да популяризират нашата татковина с националната фланелка.

От парите от телевизионни права се удържат съдийски такси, глобяват ни за държанието на последователите. Цялата отговорност за организацията на всеки мач още веднъж е във всеки клуб хазаин, който даже страната натоварва с нови и нови нормативни условия за организацията на футболни срещи.

Тъй като сами вършим всичко, пристигна време да кажем, че чакаме от футболния съюз да обезпечи обективно, почтено и заслужено съдийство. Сега, през днешния ден, незабавно. Защото даже децата знаят, че това не се случва. Новият началник на съдийската комисия господин Йордан Сталев се оказа следващият неуспех. И като първа стъпка би трябвало неотложно да бъде отхвърлен.

В сегашния шампионат към този момент няколко пъти сме съществено ощетявани и към този момент не веднъж сме изказвали своето противоречие. Някак си вие неглижирахте тези проблеми може би с мисълта, че шампионатът е дълъг и в неговите рамки няколко случая биха изглеждали не толкоз открояващи се.

Ако в границите на няколко месеца в разнообразни градове ви удари кола, само че се окаже, че водачът в другите случаи е еднакъв, няма по какъв начин да не се усъмните, че е преднамерено.

Вчерашният мач обаче сподели това по един жесток метод. Играе се мач, след който за единия тим завършва присъединяване му в шампионата. Нямаше дори опит за нещо да се случи внимателно. Още преди започване на мача домакините разполагат свои охранители пред съдийската стая, а хора от управлението изпровождат тимовете към игрището. Едва ли ще го забележим разказано в отчета на делегата. Теренът е преднамерено квалифициран в извънредно положение и домакините играят брутално жестоко, вследствие на което са контузени съществено двама наши съществени играчи. Жълтите картони са раздавани против нас като бонбони на детски празник. Футболист на тима хазаин провежда провокации към нашите последователи и футболисти в края на мача. И най-фрапиращото, неотсъдена неоспорима дузпа. Всяко едно от тези неща може да се опитате да неглижирате, само че тяхната цялост не можете.

Ако футболният съюз не може да се оправи с организацията на съдийството и шампионата по почтени и обективни критерии, неотложно се обърнете за подпомагане към държавните органи и посочете ясно проблемите, както ние към този момент започнахме.

Ако и това не даде резултат, оставете професионалната футболна лига да се занимава с това. Както се наемат футболисти от чужбина, дано наемаме експерти и съдии. Логиката е идентична, прави се за да се откри това, което няма на локално равнище. А неналичията са големи.

И да се върнем първоначално, точно поради оцеляването се търси и сполучливо присъединяване в европейските шампионати, което минава през спечелването на локалното състезание или купа. И към този момент е очевидно, че тази борба се води по маси, секрети срещи и с неприкрити закани, а не на футболния терен. Ние не желаеме да толерираме това. Уморени сме, само че няма да се предадем.

В края на предходната година вие получихте нашия заем на доверие и нашата вяра, че ще водите футбола в посока на развиване. Сега е време да покажете дали сте част от статуквото или милеете за футбола. Ако не може да се справите сами или благодарение на страната, то ние настояваме футболният съюз да престане да провежда съдийството в професионалната футболна лига, даже самия шампионат. Да се откри метод това да стане. Може би професионалната футболна лига да изземе напълно тази активност и реструктурирайки се да бъде ръководена заслужено от всички участници в нея и да получи шанса да реши този проблем, тъй като в случай че не може да се откри решение, то обричаме на неуспех не един или различен клуб, а целия български футбол.

И в умозаключение, не желаеме следните съдии повече да управляват мачове, в които взе участие нашият тим – Георги Кабаков, Станислав Тодоров и Ивайло Стоянов. Аргументът, че са хора и че на всеки се случва да прави неточности, към този момент не се приема ". /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР