Управителният съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и областните

...
Управителният съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и областните
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори обличат жълти жилетки, стягат протести

Управителният съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и регионалните управления се събират във Велико Търново, с цел да одобряват обща петиция и да разгласят желанията си за бъдещи протестни дейности, оповестява БНР.

Целта на срещата е да се одобри тактиката за протестни дейности на заетите в сектора, заяви Петър Стефанов - ръководител на БХРА във Велико Търново.

Хотелиери и ресторантьори оповестиха над 150 работни места на трудова борса в Разлог

Хотелиерите и ресторантьорите желаят Данък добавена стойност да бъде понижен на 9%. Настояват и за понижаване на административния произвол над дребния и междинния бизнес. От БХРА желаят и законови промени за регламентиране на бакшиша. Недоволството се чака да стартира с слагане на надписи: "Протест " на заведенията. След това е допустимо и да се стигне до затваряне на заведения за един ден, разясни Петър Стефанов.

Ако и това не даде резултат, от БХРА плануват представителите на сектора да се провеждат в всеобщ митинг в София, като може да има и дълготрайно затваряне на обектите. Бармани и сервитьори, се заканват да обслужват клиенти с жълти жилетки от 25 януари.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР