Управителният съвет на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) одобри

...
Управителният съвет на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) одобри
Коментари Харесай

Управителният съвет на БФХГ одобри разширен състав от седем гимнастички за националния отбор

Управителният съвет на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) утвърди оферти от старши треньора Бранимира Маркова уголемен състав на народен тим дами самостоятелно от седем състезателки за 2024 година.

В отбора влизат Ивон Бошкилова (Левски), Алина Коломиец (Левски Триадица), Даная Атанасова (Левски), Дара Стоянова (Илиана), Жана Пенчева (Левски Триадица), Ивайла Горанова (Авангард) и Сузан Пуладиан (Феникс).

" Тъй като главният състав за 2024 година е от пет гимнастички, предлагането на старши треньора Бранимира Маркова в разширения да има по-широка основа от седем. 2024 година е с акцент към олимпийската подготовка, само че във допустимо за старши треньора време, състезателките от разширения състав ще бъдат канени на тренировки в националната база за насоки и надзор ", прецизират от БФХГ.

Днес стана ясно още, че федерацията ще кандидаства за домакинство за международното състезание за девойки през 2025 година. Ръководството на централата ни ще показа своята кандидатура пред Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

Това ще бъде трето издание на шампионата за девойки, след тези проведени в Москва през 2019 година и в Клуж- Напока през 2023. Надпреварата, която се организира в Румъния през тази година, трябваше да се състои в София, само че през 2022 година управлението на БФХГ отхвърли семейството поради прекомерната " претовареност и натовареност по отношение на участия в доста интернационалните прояви "

За последно столицата беше хазаин на международното състезание за дами през септември 2022 година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР