Управителните съвети на Българския лекарски съюз и на Българския зъболекарски

...
Управителните съвети на Българския лекарски съюз и на Българския зъболекарски
Коментари Харесай

Лекарският и зъболекарският съюз подписаха с НЗОК анексите към националните рамкови договори за периода 2023 – 2025 г.

Управителните препоръки на Българския лекарски съюз и на Българския зъболекарски съюз подписаха с НЗОК анексите към Националния рамков контракт за медицинските активност и Националния рамков контракт за денталните действия за интервала 2023 – 2025 година

По закон Министерството на здравеопазването преподписва този сериозен труд, значимо е страната да може да подсигурява, че договореността сред съсловните организации и НЗОК е в интерес на всички жители, сподели министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

Председателят на БЛС доктор Иван Маджаров уточни, че не престават политиката за по-добра здравна помощ, ползата към работата в извънболничната помощ да се покачва, усъвършенства се достъпът на пациентите до повече проучвания, по-лесна и по-всеобхватна диагностика на пациентите в извънболничната помощ. Надявам се след този анекс да не се срещат усложнения за закупуване на нова инсталация, сподели още той. По думите му акцентът е върху извънболничната помощ и високотехнологичната медицина в болничната помощ, оповестява Българска телеграфна агенция.

Председателят на БЗС доктор Николай Шарков уточни, че този контракт дава по-добри условия за лекарите и за пациентите. Отделени са три милиона лв. за зъботехническа активност, които ще бъдат съответно разпределени. Тези средства ще облекчат доплащането от страна на пациентите за техническа активност. По думите му денталната помощ е обезпечена за деца и възрастни. Няма нито един пациент, потърсил помощ през наложителното здравно обезпечаване и да не е получил, сподели още той.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР