Upper Austria Ladies Linz, финалАнастасия Потапова – Петра Мартич 6-3,

...
Upper Austria Ladies Linz, финалАнастасия Потапова – Петра Мартич 6-3,
Коментари Харесай

Потапова надделя над Мартич за втората си WTA титла


Upper Austria Ladies Linz, край

Анастасия Потапова – Петра Мартич 6-3, 6-1

Анастасия Потапова записа една от най-големите победи в кариерата си, триумфирайки над Петра Мартич на финала в Линц. По този метод рускинята завоюва втората си купа в Тура и първа на хард, откакто предходната година завоюва трофея на WTA 250 конкуренцията в Истанбул. По този метод Потапова ще запише рекорден ранкинг и за пръв път в кариерата си ще се изкачи в Топ 35 на света.

Преди днешния триумф Потапова имаше два изгубени финала на твърди кортове – в Ташкент през 2018 година и в Прага през 2022 година

И двете съпернички записаха идентичен брой асове (4) и двойни неточности (2), само че Потапова бе по-резултатна на начален удар (35-24). Рускинята завоюва 68% от точките си на първи сервис (25/37) и осъществя пет от десетте си шанса за пробив (50%), до момента в който Мартич оползотвори един от своите пет брейкпойнта (20%).

Мачът стартира доста по-добре за Мартич, която проби в самото начало и поведе с 2-0. Хърватката бе доста покрай това да усили още задатъка си, само че Потапова избави четири брейкпойнта и върна интригата. Това се оказа началото на мощна серия за рускинята, която стигна до цялостен поврат, преди Мартич да прекъсне серията ѝ и да възвърне равенството при 3-3.

Световната №44 обаче бързо си върна самодейността и наложи непостижимо за съперничката си движение. Потапова даде единствено още четири точки до края на сета, вземайки преднина в мача след 6-3.

Мартич завоюва подаването си при започване на втората част, само че това бе последният положителен миг за нея в днешния дуел. Потапова продължи да нападна доста дейно втория сервис на хърватката и това бе един от главните фактори за триумфа ѝ. Рускинята приключи дуела със серия от шест следващи извоювани гейма, оформяйки крайното 6-3, 6-1 след 76 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР