Употребяваните автомобили са поскъпнали с 30% и ще поскъпват още,

...
Употребяваните автомобили са поскъпнали с 30% и ще поскъпват още,
Коментари Харесай

Парадоксално, но факт! Новите автомобили и тези втора ръка изравняват цените си

Употребяваните коли са поскъпнали с 30% и ще нарастват още, споделят от сектора

С към 30% са се повишили цените на колите втора употреба през последната година и ще продължат да порастват. Това може да ги приближи даже и до съвсем новите, споделят представители на отрасловите асоциации, оповестява БНР. 

Любомир Доросиев от Асоциацията на вносителите на коли втора употреба споделя, че цените на така наречен второстепенен пазар са се вдигнали с най-малко 30%.

" Оттук нататък и тази година цените на колите чакам да се задържат в същия порядък, т.е. с по-високи цени ", сподели той.

Българинът избира кола втора употреба, добавя Доросиев, като показва, че 2022 година са регистрирани към 30 хиляди нови коли и 260 хиляди втора ръка.

Александър Костадинов от Асоциацията на вносителите на нови коли споделя, че изоставането на България от новите регулации и неналичието на държавна политика са измежду аргументите българинът да не купува нови коли. Около 33 хиляди нови коли са били  продадени през 2022 година, като това е надалеч от статистиката от предковидната 2019-та, когато са били продадени към 43 хиляди автомобила, отбелязва Александър Костадинов.

" Никога цените на новите коли не са били толкоз покрай цените на малко използвани коли. Следствието е, несъмнено, от това, че цените на използваните коли доста се покачиха. Ние се надяваме, че тази година ще е положителна, само че без упования, че могат да се случат чудеса ", добави търговецът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР