Употребата на продукти с активен въглен се превръща в популярна

...
Употребата на продукти с активен въглен се превръща в популярна
Коментари Харесай

Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?


Употребата на артикули с деен въглен се трансформира в известна наклонност в грижата за зъбите последните няколко години. Причините за това са доста, само че преди всичко за тази наклонност, Американската дентална асоциация слага потвърдените изгоди от дейния въглен за оралното здраве.

Това и редица сходни изследвания постановат на пазара голям брой артикули за избелване на зъбите с деен въглен. Такъв е и. Това е първият български артикул с кокосов въглен за избелване на зъбите в домашни условия. От GlowSmile споделят, че продуктът е изцяло безопасен и съвършен за чувствителни зъби. Но за какво това е по този начин? Повече за интензивният въглен, както и за неговите свойства може да прочетете в тази публикация!
Какво е деен въглен?
Активният въглен е мощно порьозен въглен, придобит от дървени или костени въглища, при чиято обработка са отстранени въглеводородите и е увеличена способността за адсорбция. Това го прави кадърен да отстранява огромна част от нежеланите субстанции, полепнали по повърхността на зъбите.
Как се употребява интензивният въглен в стоматологията?
Използването на деен въглен стартира през XX век и се предлага най-много единствено за избелване на зъбите. Активният въглен нормално се получава от тънък въглероден прахуляк, получен от изгорени кокосови черупки, маслинови костилки, въглища, дървени стърготини или кости. Въгленът минава през висока температура, която го задейства посредством смяна на вътрешната конструкция на въглена, като по този метод го прави мощно порьозен. Химическото активиране нормално се избира пред горната топлинна обработка, защото е по-ефективно и бързо.

Активният въглен е негативно зареден, което усилва склонността му да притегля към себе си позитивно заредени молекули, каквито са и петната по зъбите. Някои наблюдателни изследвания разкриват, че интензивният въглен демонстрира способността да адсорбира насъбраната плака върху зъбната повърхнина. Активният въглен също има изключителна дарба да притегля други съединения, които са виновни за външното оцветяване на зъбите. Това свойство за унищожаване на нездравословните съставни елементи се дължи на адсорбиращия темперамент на дейния въглен, споделят от.
Ползи за оралното здраве от деен въглен Премахва повърхностните петна и избелва зъбите
Външните петна постепенно се натрупват върху най-външната част на зъбната конструкция, наричана гланц. Тези последователно разрастващи се петна се дължат на избрани субстанции, присъстващи в кофеина, виното, тютюма и някои храни, причиняващи петна. Тези петна въздействат на цялостния изящен тип на зъбите. Активният въглен адсорбира тези външни петна и води до нараснало общо избелване на зъбите. Продуктите за зъби с деен въглен обаче не съумява да адсорбира вътрешните или вътрешни петна. Употребата на артикули за избелване на зъби с деен въглен не би трябвало да се преглежда като сурогат на пастата за зъби.
Отстранява насъбраната плака и освежава дъха
Изследванията разкриват, че интензивният въглен оказва помощ да се увеличи равнището на рН в устната празнина основно тъй като може да се свързва с киселинни съставни елементи. Освен това води до ускорено премахване на киселинните съединения от устата. По този метод интензивният въглен оказва помощ за унищожаване на плаката и води до облекчение на неприятната миризма от устата, наричана халитоза.
Необходима ли е използването на подобен тип артикул?
От GlowSmile България удостоверяват това, което към този момент знаем – че белите зъби карат хората да наподобяват по-привлекателни. Но също по този начин изясняват повода. Това е по този начин, тъй като зъбите са човешкият еквивалент на опашката на паун – знак за здраве и генетично качество, предопределени да оказват помощ при избора на сътрудник.

Разбира се, продуктите с кокосов въглен не са единственият вид за избелване на зъбите, само че несъмнено са измежду най-ефикасните решения, изключително в случай че желаете да избегнете посещаване при стоматолог и да избелите зъбите си в домашни условия.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР