Употребата на марихуана оказва негативно влияние върху шофьорите и създава

...
Употребата на марихуана оказва негативно влияние върху шофьорите и създава
Коментари Харесай

Проучване: Употребата на марихуаната пречи на безопасното шофиране

Употребата на марихуана оказва отрицателно въздействие върху водачите и основава опасности за държанието им зад кормилото, потвърди американско изследване, представено от Юнайтед прес интеренешънъл.

Участници в проучването, извършено от учени от Калифорнийския университет в Сан Диего, демонстрират „ доста “ по-лоши резултати на проби, чиято цел е да се ревизират уменията им да карат безвредно след приложимост на марихуана.

Данните сочат, че след четири часа и половина хората, използвали марихуана, се връщат към нормалното си положение и шофирането към този момент не основава опасности.

В рамките на изследването е направена оценка на шофьорските умения на 191 консуматори на марихуана посредством симулатор.

Те са тествани 30 минути, 90 минути, три часа и половина и четири часа и половина, откакто пушили.

Оказва се, че съвсем 70 % от потребителите показват предпочитание да седнат зад кормилото в границите на 90 минути от използването на марихуана. Те са уверени, че шофирането им е безвредно, сочат данните от изследването.

„ Важно е, че хората, които употребяват марихуана, са наясно, че не постоянно е точна самопреценката им “, споделя Том Маркот, който е професор по психиатрия в Калифорнийския унииверситет. Той е измежду създателите на проучването.

Данните от изследавнето са оповестени в профилираното издание на Американската здравна асоциация „ ДЖАМА сайкиатри “, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР