Упи Голдбърг предизвика критики и негативна реакция, след като заяви

...
Упи Голдбърг предизвика критики и негативна реакция, след като заяви
Коментари Харесай

Упи Голдбърг бе разкритикувана за изявлението й, че Холокостът „не е свързан с раса“

Упи Голдбърг провокира рецензии и отрицателна реакция, откакто съобщи в американско токшоу, че Холокостът „не е обвързван с раса“, съобщи Би-Би-Си. Актрисата сподели в телевизионното предаване The View на Ей-Би-Си, че нацисткият геноцид над евреите включва „две групи бели хора“.

Дискусията в понеделник 31 януари – беше провокирана от възбраната от учебния съвет в Тенеси за графичен разказ за нацистките лагери на гибелта по време на Втората международна война. Училищното настоятелство съобщи, че е забранило книгата, защото нецензурните думи, голотата и изобразяването на самоубийство са несъответствуващи за 13-годишни. 66-годишната актриса, носителка на Оскар, която е водеща в The View от 2007 година, се обърна към своята ко-водеща: „ Изненадана съм, че фактът, който ви смущава е голотата.

„ Имам поради, става дума за Холокоста, убийството на шест милиона души, само че това не ви тормози?

„Ако ще извършите това, тогава дано бъдем почтени. Защото Холокостът не е обвързван с раса. Не, не става въпрос за раса.“

Последваха остри рецензии в обществените мрежи към шоуто за рискова дезинформация.

Джонатан Грийнблат, водач на неправителствена организация за битка с антисемитизма, написа в „ Туитър “: „ Не, @WhoopiGoldberg, #Холокостът беше за систематичното заличаване от страна на нацистите на еврейския народ, който те смятаха за по-нисша раса. Те ги обезчовечиха и използваха тази расистка агитация, с цел да оправдаят избиването на шест милиона евреи. Изкривяването на Холокоста е рисково.“

No, the was about the Nazi’s systematic annihilation of the Jewish people – who they deemed to be an inferior race. They dehumanized them and used this racist propaganda to justify slaughtering 6 million Jews. Holocaust distortion is dangerous.

— Jonathan Greenblatt (@JGreenblattADL)

На фона на възходящите рецензии, по-късно, Голдбърг се извини.

„ В днешното шоу споделих, че Холокостът е обвързван не с расата, а с безчовечността на индивида към индивида. Трябваше да кажа, че това се отнася и за двете “, написа Голдбърг в обява в „ Туитър. Еврейският народ по света постоянно е имал моята поддръжка и в никакъв случай няма я загуби. Съжалявам за обидата, болката, която причиних“, добави тя.

— Whoopi Goldberg (@WhoopiGoldberg)
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР