Упадъчен западен празник. Това е мнението на властите в Иран

...
Упадъчен западен празник. Това е мнението на властите в Иран
Коментари Харесай

Страната, в която Денят на влюбените е забранен

Упадъчен западен празник. Това е мнението на управляващите в Иран за Свети Валентин. Празникът е неразрешен да се празнува от 2011 година Властите считат, че този ден предизвиква извънбрачните връзки сред младите и по тази причина не гледат с положително око на празнуващите.

Нещо повече – продажбата на валентинки е неразрешена, както и търговията с плюшени сърчица и всички познати продукти. Към кафенетата, заведенията за хранене и другите заведения е издадено предизвестие да не позволяват „ събирания, по време на които момчета и девойки честват Свети Валентин “

„ Символите със сърца, половинки от сърца, червени рози и всички действия, които промотират този ден са неразрешени. Властите ще подхващат законови дейности против тези, които не съблюдават възбраната “ , гласи известие, публикувано от иранските медии, представено от организация Фокус. 

Въпреки това доста хора не се преценяват със законодателството. Редица магазинчета за сувенири в Техеран оферират дарове за щастливи двойки и се стремят да потвърдят, че любовта може да бъде по-силна от всичко, в това число и от управляващите. „ Все още има известна сензитивност към Деня на влюбените. Очакваме, че този празник ще става все по-популярен тук през годините “ , изясни търговец.

Други страни, които не разрешават честването на Свети Валентин, са Саудитска Арабия, Узбекистан и Малайзия. В Саудитска Арабия на този ден е неразрешено всичко алено в магазините за цветя и дарове. 
Червени рози обаче не престават да се продават – „ на черно “.

ВИДЕО

Източник: Дарик 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР