Уорън Бъфет отговаря виртуално на инвеститорите заради пандемията от коронавирус.

...
Уорън Бъфет отговаря виртуално на инвеститорите заради пандемията от коронавирус.
Коментари Харесай

Berkshire Hathaway на Бъфет загуби рекордните 50 млрд. долара

Уорън Бъфет дава отговор виртуално на вложителите поради пандемията от ковид.

Инвестиционната компания на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway разгласи рекордна чиста загуба от близо 50 милиарда $ през първото тримесечие поради резултатите от пандемията от ковид, която е свила внезапно вложенията й в елементарни акции, оповестява Reuters. Оперативната облага за интервала е повишена, макар че вирусът е засегнал компанията. В събота компанията организира общото си заседание, по време на което Бъфет разгласи, че тя е продала всичките си акции в американски самолетни компании. Освен това милиардерът изрази увереността си, че американската стопанска система ще се оправи с рецесията вследствие на пандемията.

Счетоводни правила

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Нетната загуба на Berkshire за първото тримесечие е била 49.75 милиарда $, или 30 653 $ за акция клас А. Тя се дължи на загубата от 54.52 милиарда $ от вложения, най-вече в елементарни акции. Година по-рано чистата облага беше внушителните 21.66 милиарда $, или 13 209 $ на акция.

Оперативната облага, която Бъфет смята за по-важна оценка на представянето, се е нараснала с 6% до 5.87 милиарда $, което е близо 3624 $ на акция клас А. Това се дължи главно на застрахователното звено в капиталовия портфейл на компанията.
Според счетоводните правила Berkshire е длъжна да афишира неосъществени загуби и облаги от акции в доклада си, което води до огромни отклонения в чистите резултати на компанията и това Бъфет счита за безсмислено.

Въпреки тази обстановка Berkshire купува интензивно акции, което отчасти се дължи и на това, че Бъфет не може да открие огромни компании за придобиване. В резултат на неналичието на огромни придобивания през последните четири години ликвидните средства на Berkshire са достигнали 137.3 милиарда $.

Оперативните бизнеси на Berkshire бяха ударени от ковид. Вирусът засегна активността на железопътния транспортьор BNSF и накара компании за търговия на дребно като See`s Candies краткотрайно да затворят магазините си.

Повечето бизнеси на Berkshire бяха наранени от пандемията, като последствията досега варират от " релативно дребни до съществени ", а приходите на считани за основни бизнеси са се забавили доста през април, оповестяват от компанията.

Без акции в самолетни компании

По време на общото заседание Уорън Бъфет разгласи, че конгломератът е продал всичките си акции в американската самолетна компания. Притежаваният дял е коствал към 4 милиарда $ през декември и е включвал позиции в United, American, Southwest и Delta Airlines, отбелязва CNBC.

" Светът се промени за самолетните компании ", споделя милиардерът по време на общото заседание, което за първи път се организира виртуално. " Не знам дали американците са трансформирали навиците си или ще трансформират навиците си поради продължителния интервал на обсада. " Но " мисля, че има избрани браншове и за жалост считам, че самолетните компании, наред с други, в действителност са наранени от наложително прекъсване от събития, които са надалеч отвън нашия надзор ", добави Бъфет.

Попитан от CNBC да посочи дали Berkshire е продал всички свои авиолинии, Бъфет отговори " да ". Той сподели, че се възхищава на самолетните компании и техните мениджърски екипи, само че от време на време има събития като ковид с ниско равнище на възможност, които се случват, и това постановат бърза смяна на вложенията.

Милиардерът изрази увереността си, че американската стопанска система ще преодолее рецесията поради пандемията от ковид, тъй като " американската магия постоянно е надделявала ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР