Уолстрийт може да е изправен пред необичайно болезнено тримесечие. Професорът

...
Уолстрийт може да е изправен пред необичайно болезнено тримесечие. Професорът
Коментари Харесай

Джеръми Сийгъл: Пазарът не е подготвен за свиването на стимулите

Уолстрийт може да е изправен пред извънредно мъчително тримесечие. Професорът по финанси в университета Уортън Джеръми Сийгъл, който е прочут със своите положителни пазарни прогнози, сигнализира, че способността на пазара да се оправи с инфлацията е под въпрос.

„ Предстоят ни много проблеми. Като цяло инфлацията ще бъде по-голям проблем, в сравнение с Федералния запас чака “, разяснява Сийгъл пред Си Ен Би Си.

Според него възходящите тласъци крият съществени опасности.

„ Фед ще бъде подложен на напън да форсира процеса на стесняване на тласъците. Не мисля, че пазарът е квалифициран за внезапно понижаване на поддръжката “, разяснява той.

Настоящата позиция на Сийгъл е в прорез с оптимизма, който той изрази при започване на януари. На 4 януари той предвижда вярно пред Си Ен Би Си, че показателят Dow Jones ще премине прага от 35 хиляди пункта през тази година. Той доближи рекордните 35 631,19 пункта на 16 август, като в петък приключи търговията при равнище от 34 326,46 пункта.

Според Сийгъл най-голямата опасност пред Уолстрийт е прибързано отдръпване на политиките на лесни пари от Фед поради инфлацията.

„ Всички знаем, че огромна част от лекотата на пазара на акции е обвързвана с ликвидността, която Фед е обезпечи. Ако тя  бъде отстранена по-бързо от предстоящото, това ще значи, че повишението на лихвите ще настъпи по-рано. И двете неща не са позитивни за пазар на акции “, означи той.

Сийгъл показва изключително терзание по отношение на акциите на софтуерните компании, като съгласно него показателят Nasdaq може да записва остри загуби.

В същото време финансистът е оптимист за представянето на златото и има вяра, че то е станало относително на ниска цена като хедж против инфлацията, защото повече употребяват за тази цел биткойна.

„ Помня инфлацията от 70-те години на предишния век. Всички започнаха да купуват злато. В днешния ни цифров свят обаче те се насочват към биткойн и подценяват златото “, разяснява той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР