УНСС и Northern Illinois University (NIU) – USA откриха официално

...
УНСС и Northern Illinois University (NIU) – USA откриха официално
Коментари Харесай

Първата в България двойна магистърска програма по бизнес администрация в УНСС ще развива предприемаческите способности на младите хора

УНСС и Northern Illinois University (NIU) – USA откриха публично първата по рода си в България двойна магистърска стратегия по бизнес администрация (Double Executive MBA Programme).

„ Програмата ще разреши на младежите да развиват предприемаческите си качества, тъй като бъдещето е в предприемачеството и е съсредоточена върху доста значими за нашето съвремие дисциплини, една от които е цифровата промяна, а тя се случва, когато имате предприемачески дух. Тази стратегия ще приготвя младежите за бъдещето “, сподели Ани Филипова, програмен шеф на NIU за Източна Европа и член на Алумни борда на УНСС.

Програмата беше показана от ректора на университета проф. доктор Димитър Димитров и деканът на NIU College of Business доктор Баладжи Раджагопалан. Специален посетител на събитието беше зам.-министърът на образованието и науката проф. д.ф.н. Генка Петрова-Ташкова.

Double Executive MBA започва през новата образователна година, а образованието ще се организира присъствено в УНСС от взаимни преподавателски екипи от двата университета.

Много известни и сполучливи персони са приключили NIU College of Business - измежду тях участват имена като Кели Роган - корпоративен вицепрезидент по тактика в Microsoft, Мат Томпсън - някогашен изпълнителен шеф на Adobe, Джоан Ботарини - финансов шеф на Hyatt, Алекс Къмингс - някогашен изпълнителен шеф на Coca-Cola и други.

Двойната магистърска стратегия по бизнес администрация ще се преподава на британски език и е отворена за студенти от България и всяка друга страна както в Европа по този начин и отвън нея. Завършилите магистратурата ще получат две дипломи от УНСС и Northern Illinois University (NIU).

Програмата е предопределена за студенти със степен бакалавър които биха желали да имат по-добри благоприятни условия за кариера в страната и чужбина посредством рационализиране на знанията си във финансите и области като цифровизация, екологично и обществено ръководство (ESG), предприемачество, както и да надградят знанията си в региона на финансите, в случай че са приключили техническа или друга компетентност.

Двойната стратегия по бизнес администрация е ориентирана и към експерти, които търсят подобаваща за повишение на квалификацията и мениджърските им компетентности магистърска стратегия. Тя цели да разшири обсега на кариерата, вероятностите и опциите за работа на студентите, записали се в нея.

Програмата предлага неповторимата опция на работодателите да подобрят знанията на своите чиновници и да ги приготвят за бъдещето, като по този метод основават идващите водачи в организацията.

Double Executive MBA обгръща дисциплини като водачество, цифрова промяна, предприемачество, екологично и обществено ръководство (ESG), резистентност, финансов разбор и ръководство на разноските, световно ръководство на доставките и други.

„ Надявам се нашият университет да бъде един страховит сътрудник. Не беше елементарно да стартираме тази стратегия, беше голямо предизвикателство. УНСС има и няколко други дуални стратегии, само че желаеме те да стават от ден на ден. Понякога е мъчно за задграничните студенти да дойдат и да следват в България, тъкмо по тази причина сътворяваме тези бакалавърски и магистърски стратегии “, съобщи ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров.

Деканът на NIU доктор Раджагопалан благодари на проф. Димитров за предоставената опция и акцентира: „ Щастлив съм, че имаме шанса да стартираме тази дуална магистърска стратегия. Това е първата ни такава стратегия в Европа, имаме европейски партньорства, само че до момента не сме развивали сходен план. В Азия и Южна Америка да, само че е историческо събитие за нашия университет, че това става тук в Европа, че стартираме взаимна стратегия с български университет “.

„ За мен е удивително, че сте съумели да решите казуса с издаването на двойната тапия, което е в действителност от голяма изгода за студентите. Пожелавам триумф на новата стратегия, тя е голямо достижение, тъй като е стратегическа за нашата страна! “, сподели зам.-министър проф. Генка Петрова-Ташкова

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР