Университетската библиотека при Русенски университет Ангел Кънчев“ обявява конкурсза любовна

...
Университетската библиотека при Русенски университет Ангел Кънчев“ обявява конкурсза любовна
Коментари Харесай

Конкурс на тема „14 февруари - Опиянение на сърцето, омая на ума“

Университетската библиотека при Русенски университет „ Ангел Кънчев “ афишира конкурсза любовна поезия/проза на тематика „ 14 февруари - Опиянение на сърцето, омайност на мозъка ”. Инициативата се организира за трета поредна година и е ориентирана към майсторите на перото от област Русе.Художествено-творческата изява е отворена за всички, които обичат да показват страстите си посредством слово, а най-хубавите творби ще бъдат наградени на специфична гала. Амбицията на колектива на Университетската библиотека е отличените произведения в изданията на състезанието от 2022, 2023 и актуалната 2024 година да бъдат оповестени в специфичен алманах.

Участниците ще бъдат разграничени в две възрастови групи: 1-ва група - до 25 години, 2-ра група – над 26 години. Всеки претендент може да се включи с една творба в прозаична форма и с до 3 лирически.

Срокът за кандидатстване е до 5 февруари 2024 година на e-mail: [email protected], или на място в библиотеката, Централен корпус, кабинет 1.440.

Оценяването ще бъде осъществено от експертна комисия по три критерия:

1) креативност; 2) авторски принос; 3) езикова и стилистична просвета.

Обемът на творбите не би трябвало да надвишава 3 машинописни страници, формат А4. Важно изискване е до този миг кандидатурите да не са оповестени в печатни и електронни издания (включително в обществените мрежи) и да не са давани за щемпел. Организаторите молят за състезанието да не бъдат предлагани материали, изпращани към този момент за оценяване на миналогодишното литературно предизвикателство. Необходимо е кандидатурите да съдържат информация за създателя: имена; възраст; e-mail; телефон за контакт; месторабота/учащ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР