Университетската белодробна болница Св. София в столицата получи дарение от

...
Университетската белодробна болница Св. София в столицата получи дарение от
Коментари Харесай

Българската Коледа: Нова апаратура открива причинителя на туберколоза при деца

Университетската белодробна болница " Св. София " в столицата получи подаяние от " Българската Коледа ". Вече два месеца лекарите употребяват новия фибробронхоскоп за разкриване на причинителя на туберколоза при деца сред 5 и 18 години.

Виктория е на 16. Преди няколко седмици лекарите я изследват за туберколоза с новата инсталация.
Виктория Ангелова: Да, имам сестра и тя е болна от тази болест. Имахме и вуйчо в къщата, който и той е болен от тази болест.
Фибробронхоскопът оказва помощ при откриването на причинителя на белодробната туберколоза. Ползва се най-вече за проучвания, само че и за лечения.
Проф. доктор Димитър Костадинов, шеф Бронхологично поделение в УСБАЛББ " Св. София ": Разполагайки с този уред, ние сътворяваме опция нашите дребни пациенти да бъдат обслужени в точния момент, да се сложи своевременна диагноза и което, надлежно, да помогне на сътрудниците в детските клиники да проведат качествено лекуване.
Висококачественият уред е елементарно портативен. По думите на професор Костадинов е извънредно потребен, защото разрешава работа както с местна, по този начин и с обща упойка.
Проф. доктор Димитър Костадинов, шеф Бронхологично поделение в УСБАЛББ " Св. София ": Този уред би трябвало по стандарт да издържи 1000 бронхоскопии, т.е. 1000 пациенти да бъдат направени, след което да отиде на един профилактичен главен ремонт, което е относително добра база за нашата работа.
Виктория към този момент мечтае да стане доктор. Не единствено поради професионалното и човешко отношение, което получила в болничното заведение, само че и с цел да оказва помощ на децата да се излекуват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР