Университетската акселераторска програма Elevate стартира за трета поредна година, организирана

...
Университетската акселераторска програма Elevate стартира за трета поредна година, организирана
Коментари Харесай

Американският университет с предприемаческа програма за студентите си

Университетската акселераторска стратегия Elevate започва за трета поредна година, проведена от Американския университет в България и фонда за рисково финансиране Eleven Ventures. Програмата е под названието Start Your Own Business и е ориентирана към студенти и неотдавна приключили бизнесмени, които имат предпочитание да трансфорат бизнес концепциите си в действителност.

За интервал от 18 седмици, сред месеците ноември и април, участниците ще получат опция да работят дружно с експерти в региона с редица лекционни и наставнически сесии. Всеки план ще получи и безплатен паричен поръчител в размер на 2000 $ за валидиране на концепцията си. В три от плановете ще бъдат вложени по 10 хиляди $ в допълнение в края на акселератора, като Elevate ще придобие по 5% от собствеността на всеки от тях. И тазгодишното издание на самодейността ще се организира напълно отдалечено.

Миналата година до цялостното финансиране доближиха три компании Vendy+, PateMate и CreativX, които получиха външни вложения на обща стойност 85 хиляди лева и все още са опериращи бизнеси.
Профил на участниците
Акселераторската стратегия е ориентирана към екипи, сред двама и петима участници, в които най-малко един членовете е студент или приключил Американския университет в последните пет години. За тазгодишния Elevate са кандидатствали 18 плана, само че след първичен асортимент до програмата са позволени единствено седем от тях. Акселераторът ще помогне на стартъпите в сфери като генерирането на хрумвания, типове бизнес модели, създаване на артикули, маркетинг, продажби, финанси и други
Реклама
Не е належащо плановете да бъдат осъществени, с цел да вземат участие в Elevate. Програмата цели да развие концепциите на всеки тим до степен на работещ бизнес. Към момента участниците са в четвъртата седмица на акселератора. Организаторите разясняват пред " Капитал ", че програмата е съобразена с университетските занятия на студентите, с цел да могат елементарно да ги комбинират с тези на акселератора.
Подкрепата на университета
Организаторите на плана са някогашни ученици и сегашни студенти на Американския университет. Десислава Манова и Стоян Рахов, ръководещи сътрудници в програмата и също неотдавна приключили университета, разясняват пред " Капитал ", че и останалите четирима уредници са част от университетската общественост. Американският университет в Благоевград обезпечава и базата за осъществяване на акселератора, провежда събитията, а огромна част от средствата се получават от някогашни алумни. Фондът за рисково финансиране Eleven Ventures също поддържа акселератора, най-много с набирането на средствата и ноу-хау знанията по организирането на Elevate, разясняват още Манова и Рахов.
Финтех решенията сътрудници с Visa
Тазгодишното издание на акселератора се провежда дружно с Visa Innovation Program под мотото " Как ще наподобява светът на парите през 2030 година? ". С това уредниците целят да насърчат кандидатстващите да развиват планове в областта на финтех промишлеността.

Програмата за нововъведения Visa е платформа за съдействие без дялово присъединяване, която обгръща цяла Югоизточна Европа и дава опция на финтех бизнеси да решат провокациите на заплащанията и търговията на утрешния ден, да подобрят личните си продуктови оферти и да дават визионерски решения за обширната мрежа от сътрудници на Visa.
Реклама Участници в тазгодишното изданиеPoday Ushe Аудиоплатформа, в която потребителите могат да чуят истории за разнообразни музейни експонати и редица забележителности и обекти на културно завещание. Hangout Проект за споделено пространство, което да трансформира функционалността си три пъти дневно - преди обед да бъде място, уместно за хранене, следобяд да е уместно за брънч и учене; а вечер да се трансформира в заведение.GreenFunds Платформа, която цели да форсира прехода към стабилно бъдеще, като сътвори постоянна мрежа на хора с устойчиви зелени хрумвания с корпорации и физически лица, които имат предпочитание да ги финансират.Nagledno.bg Регионална журналистическа платформа с фокус върху София, занимаваща се с политика, бизнес, свободно време и следствия.Prospectos Дигитална платформа за онлайн курсове в разнообразни сфери - от бизнес и медии до логика на психиката и изкуство. Лекциите ще са водени от експерти в обособените области.Unboxd Първата в България цифрова C2C услуга за препродажба на чисто нови и носени фешън продукти, осигуряваща политики и минимизиране на отпечатъка на модата върху околната среда посредством удължение на живота на стоките.EcoFinds Приложение за стабилно градско развиване, което цели да улесни потребителите в прекосяването към устойчиви практики и да ги подтиква да развиват екологични привички. Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР