Университетска акушеро-гинекологична болница Майчин дом“ назначава вътрешна проверка по сигнал,

...
Университетска акушеро-гинекологична болница Майчин дом“ назначава вътрешна проверка по сигнал,
Коментари Харесай

В Майчин дом започва вътрешна проверка за изтичане на лични данни

Университетска акушеро-гинекологична болница „ Майчин дом “ назначава вътрешна инспекция по сигнал, получен от Националната пациентска организация за непозволено изнасяне на персонални данни от здравна документи, оповестиха от лечебното заведение.

Сигналът до Националната пациентска организация е подаден от пациентка, лекувана в болничното заведение в последния месец.

Ръководството на болница „ Майчин дом “ основава комисия за инспекция на случая, в която са включени представители на Българския лекарски съюз и на пациентски организации.

СБАЛАГ „ Майчин дом “ неотложно сезира етичната комисия към Български лекарски съюз. Повторно към всички чиновници е публикувана заповедта от 2018 година за предпазване на персонални данни и съблюдаване на условията и процедурите.

Ръководството на болничното заведение твърди всички свои пациенти, че казусът ще бъде тестван, показват още от болничното заведение.

Веднага след привършване на инспекцията, ще бъде известено Министерство на здравеопазването и прокуратурата при съществуване на фрапантни нарушавания на правилника.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР