Университетът ще си сътрудничи с българo-италианското дружество ДМД Консулт 1

...
Университетът ще си сътрудничи с българo-италианското дружество ДМД Консулт 1
Коментари Харесай

УНСС ще си партнира със зелена компания от Италия за еко решения срещу пластмасата за еднократна употреба

Университетът ще си сътрудничи с българo-италианското сдружение „ ДМД Консулт 1 " ООД (DMD Eco World), което е изключителното комерсиално посланичество на италианския цех Green World SRL, който създава 100% органично, биоразградими и подлежащи на компостиране, гъвкави опаковки за еднократна приложимост.

Под документа подписите си сложиха ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров, доктор Томазо Ловати, общоприет управител на Green World, Даниела Димитрова, шеф на ДМД Консулт 1 ООД.

В рамките на събитието се организира и полемика на тематика „ Зелени екологични решения, опция на пластмасите за еднократна приложимост и ръководство на отпадъците ".

„ Нашият университет е институция, ангажирана с устойчивото бъдеще. Само за няколко години реализирахме редица планове за енергийна успеваемост. УНСС разполага с два фотоволтаични парка, построени върху покрива и върху новоизградения паркинг на университета. Това го трансформира в първия български енергийно самостоятелен университет със система „ Умен дом " за ръководство на ресурсите ", акцентира ректорът проф. доктор Димитър Димитров и добави, че университетът е и координатор на Националната мрежа за решения за стабилно развиване - SDSN Bulgaria, основана от Организация на обединените нации за поощряване на осъществяването на Целите за стабилно развиване на международната организация. „ УНСС приема годишно към 6000 студенти. Приемаме като наша задача освен да образоваме тези младежи, само че и да създадем устойчиви привички за запазване на околната среда ", съобщи проф. Димитров.

„ Пристигнах особено, с цел да споделя с вас, какво в действителност направихме ние, с цел да се разпространят нашите артикули в целия свят, в това число и в България. Не става въпрос единствено за търговски артикули, тук става въпрос за едно световно културно присъединяване, всеки един от нас би трябвало да има мъничък принос и да взе участие в устойчивото развиване на нашата планета. Считам се за късметлия, тъй като Италия беше страната, която първа посрещна предизвикването за решение на този проблем и се веселя, че мога в този момент да споделя с вас нашия опит и по какъв начин постигнахме тези резултати ", съобщи доктор Томазо Ловати.

„ Ние сме българска компания, която държи комерсиалните права на едно прелестно произвеждане, което е почнало доста от дълго време в Италия. Заводът, който представляваме е първият в света, който създава артикули със 100% органично наличие на първични материали, биоразградими и подлежащи на компостиране гъвкави опаковки за еднократна приложимост. Това, което ни е водило през годините е, че опазването на околната среда, екологията е в името на младежите. Искам да благодаря на УНСС, че ще бъде проводника към младите, тъй като даже и слогана ни на всички места е „ Ние не наследяваме земята, ние я взимаме назаем от нашите деца ", сподели Даниела Димитрова.

Д-р Томазо Ловати изнесе презентация и срещна присъстващите с положителните практики при ръководство на отпадъците, сегментите на приложение на биопластиката, кръгова стопанска система и биоразграждането.

„ По последни статистически данни приблизително европеецът генерира сред 400 - 500 кг боклуци годишно. Около 20% от тях са органични боклуци, тъй наречените „ мокри ", а над 50% е пластмаса. Ако не се ръководят вярно те се натрупват върху почвата. Натрупването им води до рискови за хората последици, тъй като нездравословните субстанции по въздух, почва и вода постоянно доближават до тях ", акцентира доктор Томазо Ловати.

Във форума участваха Роберто Санторели, ръководител на Конфиндустрия България, Магдалена Котупова, представител на веригата „ Mr. Bricolage ", Павлета Чамова и Доротея Шевченко, представители на фармацевтичната верига „ Sopharmacy " и Гергана Атанасова, представител на компания „ Humana People to People ".

DMD Consult 1 Ltd. е изключителното комерсиално посланичество на италианския цех GREEN WORLD SRL., който създава 100% органично - биоразградими и подлежащи на компостиране гъвкави опаковки за еднократна приложимост.

Заводът е първият в Европа, който създава артикули със 100% органично наличие на първични материали, в това число във връзка с употребяваните багрила.

Чрез марките си BIOCARTENE® и BIOCARTEX® реализират постоянна формула на готовите артикули, които заради своя органически състав и компостируемост са неповторим инструмент за действителна кръгова стопанска система.

Продуктите са измежду дребното, които имат по едно и също време три документа за компостиране и сигурност - OK Compost Home, OK Compost Industrial и Seedling logo.

Наличието на документ OK Compost Home, разрешава на тези опаковки да се изхвърлят с битови боклуци и не изисква обособеното им изхвърляне и подбиране.

Наличието на документ Seedling logo # 7P2186, подсигурява, че тези артикули са безвредни.

Работи с картофени и зеленчукови нишестета, при които казусът на отнасяне с ГМО не съществува спрямо аналози от царевично нишесте или захарна тръстика.

Днес фабриката е международна препоръка за качеството на готовите артикули.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР