Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) и Националният борд

...
Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) и Националният борд
Коментари Харесай

УниБИТ е домакин на национален форум за образование и туризъм

Университетът по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) и Националният ръб по туризъм са домакини на форума „ Развитие на взаимоотношението сред университетските среди и туристичесикя бранш. Образователен туризъм и трансфер на фрагменти “ на 23 февруари 2024 година от 11 ч.

 

Партньори на събитието са „ Стандарт “ медия, общество „ Културно завещание “, представител на „ Европа Ностра “ в Р Българя, Министерство на туризма и Българска Стопанска Камара.

 

Целта на форума е да се дискутира по какъв начин междинните и висшите учебни заведения, които преподават туризъм, би трябвало да се трансфорат в новаторски гнезда с механически нововъведения, с цел да развиват съвременна туристическа промишленост.

 

Ще бъдат прегледани съществуващите практики и опциите за основаването на училищен и студентски кооперации, както и стратегии за разпространение на нововъведенията в бизнеса, посредством разнообразни креативен формати. Форумът ще предложи план на Наредба за студентските бригади, образователни практики и стажове в държавната и общинска администрация, културни институти и търговски сдружения.

 

Във форума ще вземат участие господин Красимир Вълчев – ръководител на Комисията по образоваие и просвета в Народното събарние, госпожа Ирена Георгиева – зам.-министър на туризма, госпожа Славка Бозукова – издател и основен редадктор на „ Стандарт “ медия, господин Илин Димитров – секретар на Президента по обучение, просвета и туризъм, доктор Мартин Захариев – зам.председател на Национален ръб по туризъм, доктор Полина Карастоянова – изпълнителен шеф на Национален ръб по туризъм, проф. д.ик.н. Стоян Денчев – ръководител на Контролния съвет на Национален ръб по туризъм.

 

Форумът ще открие проф. дн Ирена Петева, ректор на УниБИТ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР